Három pont Budapestről

Az U 20-as és az U 18-as csapatunk is pályára lépett a magyar bajnokság hétközi fordulójában; szerdán a juniorok hazai jégen fogadták a Vasas SC fiataljait, míg az ifik csütörtök este a KMH otthonába látogattak.

A szerdai junior mérkőzésen két, közel egyforma képességű alakulat találkozott. A találkozó elején oda-vissza játék zajlott, viszonylag kevés veszélyes helyzettel. A 12. percben Vincze Péter szép cselekkel kanyarodott fel, a lövésre azonban már nem maradt ideje. 15.40-kor Zsigmond kiállítása nyomán emberelőnybe kerültünk, az előnyt azonban nem sikerült gólra váltani.

A 2. harmadot kicsit tompábban kezdték a mieink, akik a játékrész közepétől kezdtek belemelegedni. 31.28-nál Jancsó lépett ki jól, korongja azonban egy hajszállal mellé szállt. Másfél perccel később Vincze, Molnár Dávid és Kuleshov akciózott, de a kapura küldött pakk kipattant Garbacz Mátéról. A harmad 11. percében újra Jancsó bűvölte a vendégek védelmét, éles szögből lőtt, de nem tudta meglepni a Vasas hálóőrét. Öt perccel a játékrész vége előtt egymás után három vendéglövést hatástalanított, majd egy kontrát fogott meg Nagy Péter. A végén még rendeztünk egy tűzijátékot a piros-kékek ketrece előtt, Vincze és Kuleshov is befejezhette volna az akciót, de megint csak nem sikerült betalálni.

A 3. harmadot Kuleshov kiállítása vezette be, a Vasas emberfórját azonban sikerült kivédekeznünk. A játékrész közepén Molnár Dávid szólója végén megvolt az üres kapu, a pakk azonban mellé csúszott. Az 50. percben Szlama csapott bele a korongba a mieink kék vonalánál és a félmagasan kacsázó pakk a hálónkban kötött ki. A gól után megpróbált feljebb kapcsolni a hazai gárda, mentek előre, de a támadásokból hiányzott az átütőerő. Nyolc perccel a duda előtt még lőttünk egy vasat, aztán kaptunk egy fórt, amit nem tudtunk kihasználni. 59.01-nél Sahvorostov időt kért, de a kapuslehozatalra nem nyílt lehetősége.

A két, jórészt egyforma játékerőt képviselő együttes találkozóján a szerencsésebb csapat győzött. A kapuk gyakran forogtak veszélyben, de a miénk volt a több felépített akció, kidolgozott helyzet. Gólt azonban nem tudtunk elérni, ami végül eldöntötte a mérkőzés sorsát.

 Papírforma szerint az ifi csapatunkra könnyebb feladat várt a KMH elleni idegenbeli mérkőzésen. A hajdúsági együttes végig főlényben hokizott, a hazaiak azonban jobban kezdték a találkozót.

A fővárosi csapat tizennégy perccel a meccs kezdete után a vezetést is megszerezte, amire alig két perccel később Lányi Ambrus válaszolt. Nyomasztó fölényben hokiztunk, 9-26 volt a kaput eltaláló lövések mutatója az első játékrészben, de több gól már nem esett.

A 2. harmadban Jaroslavov kezdte meg a gólgyártást, majd Filep Zsombor is betalált a KMH kapujába. 32.00-nál esett egy újabb hazai gól, Filep Zsombor azonban 9 másodperc múltán ismét beköszönt.

A 3. harmad elején kettős előnybe került a KMH és kihasználva Filep, valamint Csúvár kiállítását, megszerezték a harmadik góljukat. Gyorsan jött a visszavágás; Kozma Ferenc ezen a mérkőzésen az első, majd Filep Zsombor a harmadik gólját lőtte.

A mieink 52 kapura lövésére mindössze 16 próbálkozás volt a hazai válasz. György István edző nem volt felhőtlenül boldog, elsősorban a gólokat hiányolta, de a játékosok hozzáállásával sem volt megelégedve. A három pontot mindenesetre elhoztuk, ami feltétlenül dicséretet érdemel.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok