Három EBEL meccs, egy magyar bajnoki

A Mindenszentek előtti hétvégén a DEBMIS junior csapata szombaton Debrecenben, vasárnap Miskolcon találkozott a Slavija Ljubljana együttesével.

A DEBMIS ifi szintúgy Miskolcon meccselt vasárnap a Győri NEMAK ETO HC ellen, a debreceniek viszont már péntek este elkezdték a hétvégi menetelést, amikor a Csíkszeredát látták vendégül a Debreceni Jégcsarnokban.


DEBMIS Select-HK Slavija Ljubljana 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

A mérkőzést a DMS támadási vezették be. Az 5. percben Popkov került a büntipadra térdhasználat miatt, de a mieink hátrányban is agresszíven hokiztak. 06.22-nél jártunk, amikor Salló csapott le egy Dvorsak kapus által röviden kiütött korongra és kilőtte a hosszú alsót. A 8. percben Darabos lépett fel keresztpasszra, a hátvéd beadását Szokolov értékesítette. 12.50-nél előbb Popkov, majd Molnár Dávid húzogatott a Slavija harmadában, a lecsorgó korongot Jancsó verte be fonákkal. Szép akció volt, szép befejezéssel. A 15. percben még Popkov-nak volt egy jó kísérlete, majd Márton Koppány tört ki, Dvorsak azonban fogta a felperdített pakkot. A harmad utolsó percében Jancsó még kapott egy 2 perces kisbüntetést. Csapatunk megérdemelten zárta a játékrészt három gólos vezetéssel.

Az áthúzódó emberhátrányt kivédekezte a DMS. Oda-vissza játékkal folytatódott a meccs, de a hazai támadások voltak veszélyesebbek. 25.23-nál egy páros kiállítás következett, majd Szopos Ottó is kiült 2+10 percre, 3-4-ben hokiztunk. A hátrányban kimaradt egy szólónk, majd Kuleshov kiugrását hárította Dvorsak. Egyre keményebben támadott a szlovén csapat, a mieink azonban Nagy Péter vezetésével jól védekeztek. 3.22-nél kiválóan kontrázott a DMS, Kuleshov átadását Szokolov vette át és pontosn lőtte ki a felső sarkot. Alig négy perccel később újabb kontrát vitt a hazai csapat; Szokolov passzából Kuleshov pókhálózta ki a rövid felsőt, alig tenyérnyi hely volt Dvorsak és a kapuvas között… 38.34-nél Szokolov is megkapta a maga 2 percét bottal akasztásért, az eredmény viszont nem változott, két góllal növeltük az előnyünket.

A 3. játékrész kiállítások sorával kezdődött, 41.34-nél Szennyes Csanád nyitotta meg a sort, majd két páros büntetés következett. A büntetéspercek párbaja alatt azonban szereztünk egy újabb gólt: Szopos Ottó lopta a távolságot, majd lőtt és a pakk beakadt a Slavija hálójába. Fáradni kezdtek a hazai játékosok, a szlovének egyre erősebben nyomtak, de jól védekeztünk, Nagy Péter pedig többször is bravúrral hárított. Az utolsó 10 percben még kaptunk két emberelőnyt, de ezek kihasználatlanok maradtak.

Az eredmény sem módosult, kiváló kapusteljesítményének is köszönhetően megérdemelten győzött a DEBMIS Select, bár a játék képe alapján a gólkülönbség kissé túlzónak tűnik.DEBMIS Select-HK Slavija Ljubljana  0-8 (0-1, 0-5, 0-2)

Egy nappal a debreceni győzelem után méretes zakóba szaladt bele a DMS. Leginkább a vereség nagysága az, ami fájó, és az erőviszonyok megváltozásával sem lehet megmagyarázni, mivel a két meccs között nem telt el 24 óra. Helyszíni beszámolók szerint a DMS akarat nélkül, lélektelenül hokizott, kevés ellenállást tanúsított. Sem a kezdő kapus Zakirov, sem a „hidegen” beálló Nagy Péter védési hatékonysága nem érte el a 80 %-ot, de sokszor sakk-matt helyzetből kaptak gólokat. A csapattól alapvetően mást, sokszorta jobb teljesítményt vártunk és várunk, ami természetes a játékosok egyéni képességei alapján. Úgy látszik, rendet kell tenni a fejekben addig, ameddig nem késő.ISK-Csíkszereda-Debreceni HK  4-2  (1-0, 0-2, 3-0)

A mieink lendületes hokival indították a mérkőzést, a Szereda kontrái viszont mindig gólveszélyt jelentettek. A 9. percben előbb Filep kígyózott végig a játéktéren és el is lőtte a pakkot. Majd szép támadás végén Jaroslavov keresztpasszát Kozma továbbította a kapura; a nézők már-már gólt kiáltottak, azonban Adorján Örs a helyén volt. 12.49-nél Jaroslavov-ot rakták ki gáncsolásért, a hátrányt kivédekezték a hazaiak. A 16. percben Todor használta ki a debreceni védelem megingását és vezetést szerzett a vendégeknek. Utána támadott a DHK, 2 perccel a harmad vége előtt Tar Péter vezetett formás támadást, de nem tudott betalálni. Az első harmad kiegyenlített játékkal telt el, a mieink gólhelyzetei azonban kimaradtak.

A 2. játékrészben erőteljesebb játékkal rukkolt ki a DHK, a harmadot mégis két veszélyes vendég-próbálkozás vezette be, majd a 6. percben újra ők veszélyeztettek. 28.33-nál emberfórba kerültünk, Szabó Zsolt Ákos kapott 2+10 percet hátulról lökésért. Hét másodperc múltán egyenlített a debreceni csapat, Jaroslavov lövését Lányi csúsztatta a hosszú alsóba. Felbátorodott a hazai gárda. 31.51-nél formás támadás futott végig a pályán, Kozma Ferenc és Filep Zsombor akciózott, végül Filep értékesítette a pontos átadást. 36.54-nél újra emberelőnybe kerültünk, de jól tömörült a szeredai védelem. A 2. harmadban javult a helyzetkihasználásunk, ennek köszönhetően a fiúk fordítottak az eredményen.

A 3. harmad elején előbb Borsost, röviddel később Casaneanut állították ki, csaknem 2 percet játszhattunk kettős emberelőnyben. Támadtak a mieink, de a rohamokban nem volt elég átütőerő, a vendégek végül kihúzták a kettős hátrányt. A kihagyott helyzetek - mint általában - ezúttal is megbosszulták magukat, egy kontra végén Casaneanu keresztpasszát Illyés verte be kapásból, egyenlített a vendégcsapat. A középkezdés után azonnal újabb gólt kaptunk; a védők tétováztak, Illyés pedig nem hibázott. Az utolsó percekben keményebben, harapósabban hokiztak a mieink, de hiába volt az akarás, már nem mentek a lábak. 59.20-nál lehoztuk a kapust, de a kockáztatás nem jött be: 59.56-kor szerzett üres kapus góllal 4-2-re nyert a Csíkszereda.

A hazai csapat a szükséges agresszivitás nélkül, szemre ugyan tetszetősen, de puhán hokizott, akadozott a helyzetkihasználás is. Az együttes cserepadja nagyon rövid, ezen a mérkőzésen sem tudtak komplett három sornyi játékost a pályára küldeni. A kétfrontos sorozatterhelés miatt a játékosok jó része mentálisan és fizikailag is elfáradt. Nem úgy tűnik, hogy rövidesen alkalmuk lesz a pihenésre…DEBMIS Select-Győri NEMAK ETO HC  2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Nehéz mérkőzésen van túl a DMS ifi csapata, a jó képességű játékosokból álló győri alakulat ellenében. Már az első akciónkból betaláltunk; Pós Bertalan értékesítette Jaroslavov és Kozma átadását. A második gólra több mint 28 percet kellett várni, akkor Futó Máté emberfórban növelte a különbséget Kiss Tamás passzából. A 2. harmad utolsó percében a győri csapat szintén emberelőnyből szépített, majd egy harmadon keresztül gyűrte egymást  a két gárda, az eredmény azonban már nem változott.

György István edző értékelése szerint két, nagyjából azonos szinten hokizó alakulat jó iramú összecsapását a villámgyors első, majd az idegnyugtató második gólunk, illetve a szilárd védekezés döntötte el a mieink javára, akik értékes 3 ponttal gazdagodtak.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok