Gólszüret Miskolcon

A hazai U 20-as bajnokság középszakaszában két mérkőzést írtak ki a mieink számára, az elsőt január 24-én este játszottuk le a DVTK Jegesmedvék otthonában.

Volt aki tartott ettől a találkozótól, nem véletlenül; az U 20-as csapatértekezletet lassan az orvosi várószobában is meg lehetett volna szervezni. Darabos félig-meddig gyógyultan játékra jelentkezett, nem úgy Lányi, Kiss Tamás, Kuleshov, Rácz Kristóf és a kulcscsonttörést szenvedett Salló. A szerda esti meccsből ugyan nem lett „összecsapás”, de így sem úsztuk meg újabb sérülés nélkül.

Az 1. harmad jórészt kiegyenlített játékot hozott, oda-vissza hullámzott a mérkőzés. A hazai csapatnak számos helyzete akadt, ám ezeket nem tudták értékesíteni. Jaroslavov viszont 07.57-nél emberelőnyös helyzetben betalált, egy gólos vezetésünkkel zárult a játékrész.

A 2. harmad félidejéig nem esett újabb gól, ám akkor gyors egymásutánban háromszor is eredményesek voltunk; 30.26-nál Szokolov, nem sokkal később Filep, majd Márton Koppány vették be a hazaiak kapuját. 33.31-nél Lázár a palánkra lökte Papp Zsombort, a vétkes 5+20 percet kapott, ám ez sovány vigasz, mivel a debreceni védő megsérült és kiszállt a játékból. Az öt perces emberfórban Szigeti „kipattanózott” pompásan, a 34. és a 37. percben is betalált. Ebben a játékrészben – ahogyan mondani szokták – már csak egy csapat volt a pályán. Erről tanúskodik a kapura lövések száma is; igencsak beszédes adat a 7-26.

A 3. harmadnak már nem volt igazi tétje, ráadásul Márton Koppány 40.26-nál hétre növelte a vendégtalálatok számát. Ezután hosszabb gólcsend következett, mígnem 52.25-nél Jaroslavov használt ki egy emberelőnyt, a 9. gólunkat pedig a mérkőzés végén Szokolov szerezte.

Máthé Csaba vezetőedző értékelése szerint elsősorban a tempókülönbség döntötte el a mérkőzést a mieink javára. A 2. harmadtól a hazai csapat egyre kevesebb ellenállást tudott kifejteni, ettől kezdve a mi akaratunk érvényesült a pályán. Valamennyi játékosunk jól szállt be a mérkőzésbe; sok helyzetet alakítottunk ki és ezekből remekbe szabott gólokat szereztünk.  A játék minden elemében föléje nőttünk a házigazdáknak.

DVTK jegesmedvék-Debreceni HK 0-9 (0-1, 0-5, 0-3)
Gólszerzők:
Jaroslavov(2), Szokolov(2), Szigeti(2), Márton Koppány(2) és Filep

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok