Filep góljaival nyertünk Újpesten

Junior együttesünk december 4-én Újpesten játszott magyar bajnoki mérkőzést. A találkozó előtt az UTE 30 ponttal a második helyet foglalta el az U 20-as pontvadászat A-csoportos tabelláján, míg a mieink 21 ponttal ugyanott a negyedik helyen tanyáztak.

A debreceniek 13+1 játékossal utaztak el Újpestre, viszont bizakodásra adott okot, hogy Rácz Kristóf felgyógyult és ismét csapata rendelkezésére tudott állni.

Az 1. harmadban villámrajtot vettek a mieink, 00.29-nél Filep talált be a hazaiak kapujába, majd 03.28-nál Yakimchuk is beköszönt. Az UTE vezetőedzője azonnal időt kért és a hazai csapat nagy nyomást helyezett a debreceni gárdára. 13.09-nél Pápa szépített, de még abban a percben Filep újra visszaállította 2 gólos különbséget. 14.59-nél Rácz Kristóf került a büntetőpadra, Filep azonban emberhátrányban is megállíthatatlannak bizonyult, a 16. percben már a harmadik gólját szerezte!

A 2. játékrészben kiegyenlített játékot láthattak a nézők. Mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de gól csak egy született; a 31. percben Pápa volt eredményes. Mi próbálkoztunk többször, 9-12 volt a kapura lövések statisztikája.

A 3. harmadban az UTE tovább rohamozott, a mi oldalunkon pedig sorozatban jöttek a kiállítások. A folyamatos védekezés sokat kivett a mieinkből, 58.19-nél Banga egy találatra hozta fel a lila-fehéreket. Tizenkét másodperccel később a hazaiak lehozták a kapust, 58.47-nél Csatádi kiegyenlített. Ezúttal Jan Bylesjö kért időt, sikerült is meggátolni, hogy az UTE megfordítsa a meccset. 59.08-nál Pápa is 2 percet kapott, ami áthúzódott a hosszabbításra.

A ráadás 5 perce nem hozott gólt, így a bónusz pont sorsának eldöntése a szétlövésre maradt. A rávezetések során Gönczi Lajos kiválóan védett, Filep Zsombor, Yakimchuk, Smirnov és Rácz Kristóf is értékesítette a büntetőlövést, míg az UTE csak egyet, ezzel a bónusz pont is a miénk lett!

A mieink igen értékes 2 pontot szereztek ezen a mérkőzésen, egy képzett, jó erőkből álló, masszív csapat ellenében. Külön kiemelésre kívánkozik Filep Zsombor teljesítménye, aki góljaival nagy szerepet játszott a sikerben. Jan Bylesjö és Stefan Falk elégedetten pillantottak vissza a találkozóra:

„Az 1. harmadban keményen nyomott bennünket az UTE, de jó támadásokat vezettünk és kézben tartottuk a találkozót. A 2. játékrészben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de nem igazán ment a góllövés. A 3. harmadban próbáltuk megállítani az újpestieket, de végül csak sikerült 4-4-re felzárkózniuk a rendes játékidőben és hosszabbításra vitték a meccset. A büntető lövéseknél Lajos szilárdan tartotta a csapatot és négy szerzett góllal sikerült lezárni a mérkőzést. Végig nagyon keményen küzdöttünk, teljes mértékben elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a csapatunk ma játszott!”

UTE - Debreceni HK 4-5 bü (1-4, 1-0, 2-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Pápa(2), Banga és Csatádi, illetve Filep(4) és Yakimchuk

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok