Fekete hétvége az EBEL-ben

Nem sikerült valami fényesre a DEBMIS csapataink legutóbbi hétvégéje az EBEL-ben. Mind a juniorok, mind az ifik 3-3 mérkőzésen léptek jégre, de csupán egy találkozón sikerült pontokat szerezni, azokat is büntetőlövések után.

Eredmények

U 20

11. 25. (Znojmo): HC Orli Znojmo-DEBMIS Select 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)
A hosszú utazástól megviselten, fáradtan kezdett a közös csapat. Három és fél perc múltán már két góllal ment a Znojmo, a 14. percben azonban Kuleshov még szépített. Az 1. harmad végén Kiss Tamás pengéje eltört, nem tudta folytatni a játékot. Ugyanígy járt Kuleshov is, bár ő még megpróbált játszani törött pengével. A 2. játékrészben támadtak a mieink, bár többet lőttünk kapura, a hazaiak szereztek gólt emberelőnyből. A 3. harmadban kétszer is betaláltak az ellenfél játékosai, akik erő és gyorsaság tekintetében is fölénk kerekedtek. A kapusuk kiváló formában védett, 41 lövést hárított.


11.26. (St. Pölten): Okanagan HE-DEBMIS Select 7-4 (2-2, 2-1, 3-1)
Küzdelmes, kemény mérkőzést produkált a két együttes. A Okanagan gyorsan elhúzott két góllal, de a mieink nem adták fel, előbb Magyar Balázs, mjd Márton Koppány révén kiegyenlítettünk, sőt a 2. játékrész elején Salló találatával átvettük a vezetést is. A középső harmadban óriási nyomás nehezedett a DMS kapujára, játékosaink azonban hajtottak, blokkolták a lövéseket. A 3. harmad előtt 4-3-ra vezetett a St. Pölten, az 50. percben 5-3 állt az eredményjelző táblán. Pár másodperccel később Bernáth egy gólra hozta fel a mieinket, de az 55. percben újra volt válasza az Oknagan-nak. A közös csapat szakvezetői 57.30-nál lehozták a kiválóan védő Zakirovot, de egy üres kapus találat romba döntötte a reményeinket. Amíg bírták erővel, nagyot küzdöttek, szépen helytálltak a mieink. A meccset öt góljukkal az Okanagan orosz játékosai döntötték el, a mieink oldalán egy másik orosz légiós, Zakirov kapus emelkedett ki, a jegyzőkönyv szerint 64 lövést védett.


11. 27. (Bécs): UPC Vienna Capitals-DEBMIS Select 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
A hétvége harmadik találkozóján a mieink a B csoportot utcahosszal vezető Vienna Capitals ellen léptek pályára. Küzdött, védekezett a DEBMIS, de nem bírtak a három jó sorral felálló hazaiakkal. A meccs alakulásáról sok mindent elárul, hogy a közös csapat legjobbja ezúttal is Zakirov kapus volt, aki 43 lövést hatástalanított.


U 18

11.25. (Debrecen): DEBMIS Select-EC VSV 1-6 (0-1, 1-1, 0-4)
A meccs elején zavarodottan, pontatlanul játszott a hazai együttes. A 3. perc közepén két játékosunk ütközött össze a védőharmadban, a vendégek pedig kihasználták a váratlanul adódó lehetőséget. A harmad közepétől kezdtünk éledezni, helyzetünk is akadt, de szellősen védekeztünk és veszélyesen kontrázott a villach-i csapat.

A 2. játékrészben egy áthúzódó hátrányt, majd egy újabb villach-i emberfórt sikerült Kochetkov kapus jóvoltából kivédekezni. 30.07-nél mi kerültünk előnybe és egy kipattanóból Kozma Ferenc szépített. A következő percekben Jaroslavov két alkalommal is a vendégkapust lőtte telibe. A kihagyott helyzeteket megbosszulta az ellenfél, 45.40-nél üresre játszották Lanzinger-t, aki újra vezetést szerzett a vendégeknek.

A 3. periódus java részében oda-vissza hullámzott a játék, a gond mindössze az volt, hogy gólt csak a villach-i gárda szerzett. A 45. percben buli után egy váratlan lövésük akadt be, alig 2 perccel később emberfórt váltottak gólra. A negyedik villach-i találat után a tanácstalanság jelei mutatkoztak a mieink soraiban. A vendégek azonban nem szándékoztak leállni, a Villach edzője időt kért a harmad közepén. 51.56-nál szólóból, alig fél perccel később akcióból növelték az előnyüket. A hátralévő időben két szólót hagytunk ki, a játékosok nem tudtak pluszokat hozzátenni a mérkőzéshez.


11.26. (Miskolc): DEBMIS Select-EC-KAC 1-5 (0-1, 0-3, 1-1)
A szombati játéknapon a Klagenfurt csapata látogatott a Miskolci Jégcsarnokba, akik a Villach-al szinte azonos teljesítményt nyújtanak az „A” csoportban. Sok szempontból furcsa mérkőzést vívtak a szembenálló felek: az 55. percig csak a vendégek találtak be, ekkor Rácz Kristóf kozmetikázta kissé az eredményt. Általában oda-vissza játékot produkáltak a csapatok. A mieinknek oldalán az akarattal nem volt gond, jöttek a gólszerzési lehetőségek is, de nem voltunk eléggé élesek a kapu előtt, ráadásul a KAC kapusa, Florian Vorauer bravúrt bravúrra halmozott ezen a találkozón. A játék képe alapján a gólkülönbség túlzottnak minősíthető.


11.27. (Miskolc): DEBMIS Select-SPG Zell am See/UEC Lienz  bü. 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
A hétvége utolsó meccsén a mieink a mindösszesen 4 szerzett ponttal az EBJL tabella legalján tanyázó Zell am See/Lienz csapatával találkoztak. Azt hittük, hogy a fiaink biztosan húzzák be ezt a meccset, ám a produkció eléggé nyögvenyelősre sikeredett.

Az 1. harmadban nagy fölényben hokiztak a fiúk (20-3 volt a kapura lövések aránya), gól azonban nem született. A második harmadban egyetlen Filep-találat esett és a 45. percig nem változott az eredmény. Akkor váratlanul egyenlített az ZSL, majd négy perc múltán ismét vezetést szerzett Jaroslavov. A vendégek egyenlítő gólja a legrosszabb pillanatban született (57.09), amikor már alig volt idő válaszadásra. Végül a hosszabbításban sem tudtuk kicsikarni a döntést, ahhoz Kozma Ferenc büntetőjére volt szükség. 66-11-es kapura lövési mutatóval zártunk; ebből mindösszesen 3 gól született, amire nem biztos, hogy elegendő magyarázat a két vendégkapus kiváló teljesítménye.

Ezt a finoman szólva nem túl acélos hétvégét csak mérkőzésekre bontva lehet mérlegre tenni. Volt olyan meccs, ahol egyszerűen győzött a jobbik, volt olyan, amikor szinte minden elromlott, ami elromolhatott. És akadt olyan összecsapás is, amikor 66 lövést küldtünk kapura, egy pontot mégis elveszítettünk. Ez az, amit kívülről nemigen lehet megmagyarázni. És reméljük, nem is kell, minthogy ez a szakvezetők dolga…

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok