Fej-fej mellett 47 percig

A DHK és a Vasas SC junior együttesei október 11-én délután játszották le idei első bajnoki mérkőzésüket.

Kevés támpont kínálkozott a két csapat tényleges játékerejének összevetésére, a találkozó pedig különösebb  izgalmak nélkül, picit álmos hangulatban kezdődött.

Az 1. játékrész hazai rohamokkal indult, a piros-kékek alig jutottak el a mieink védekező harmadáig. A 3. percben előbb Kozma, utána Darabos vette célba a Vasas kapuját, majd Rácz Kristóf és Filep veszélyeztetett. A továbbiakban is dominált a debreceni gárda, a fővárosiak kontrákra építettek. 08.01-nél a mieink csak követték Németh megindulását, a Vasas csatára a semmiből szerzett vezetést a vendégeknek. A mi oldalunkon maradt a szellős védekezés, így 15.54-nél Takács Noel lépett ki és növelte a piros-kékek előnyét. A folytatásban sokat támadtak a mieink, előbb a felkanyarodó Yakimchuk lőtt egy vasat, majd Rácz Kristóf szólóját hárította a vendégek hálóőre. Az 1. harmadban sokkal többet lőttünk kapura (15-6), de a gólpárbajban az ellenfél vezetett.

A 2. harmadban fokozták az iramot a mieink, de a gól csak nem akart összejönni. A 3. percben üres kapuig játszottunk egy helyzetet, de közben elmozdult a vendégek kapuja és a játékvezetők belefújtak az akcióba. 27.44-nél Szigeti kipattanóját Borbát lőtte be, majd 30.25-nél Orosz középre adását Yakimchuk értékesítette. A játékvezetők rövid videózás után középre mutattak, egyenlítettünk! Két perccel később Rácz vitte be a Vasas harmadába a pakkot, volt ideje megnézni a sarkot is, végül azonban a vasat találta el. Úgy tűnt, fordul a kocka, de egy kontrából Rózsa ismét a vendégeket juttatta vezetéshez. Gyorsan egyenlítettünk, 34.32-nél Darabos kék vonalas lövése talált utat Tóth Károly hálójába. Ebben a harmadban nagy fölényben hokiztunk, 20-5 volt a kapura lövések aránya, de az eredményjelző még mindig 3-3-at mutatott.

A 3. harmad elején a Vasas csapatából Farkas kapott két percet sportszerülten magatartásért. A hátrányt kivédekezte az ellenfél, majd 46.22-nél újra szólót vitt a vendégcsapat és Takács harmadszor is előnyhöz juttatta a fővárosi csapatot. Nem sokáig, 9 másodperccel később Filep bombázott a botos felsőbe, majd 47.43-nál szép akció végén Yakimchuk révén megint előnybe kerültünk. 55.22-nél technikai kisbüntetést kapott a debreceni együttes, túl sok játékosunk volt a jégen. Az emberhátrányt gond nélkül védekeztük ki. Az utolsó percekben Yakimchuk kétszer is növelhette volna az előnyünket, a szólók azonban kimaradtak.

A mérkőzésen nyomasztó fölényben hokiztak a mieink, 39-19 volt a kapura lövések aránya a javunkra, de elsősorban a gyenge védekező játék miatt csak a záró harmad vége táján dőlt el a találkozó. Összességében a saját dolgunkat nehezítettük meg, a vártnál nehezebben tartottuk itthon a 3 pontot.

Jan Bylesjö és Stefan Falk az alábbiak szerint kommentálták a találkozót: „Annak ellenére, hogy kontrolláltuk a mérkőzést és sok gólszerzési lehetőséget teremtettünk, a Vasast csak nehezen tudtuk legyőzni. Nem védekeztünk eléggé tudatosan, hagytuk, hogy szabadon hozzák fel a korongot a kapunk elé. Ugyanakkor nem tudtunk bekerülni az ellenfél kapujának előterébe, megnehezíteni, hogy a hálóőr lássa a korongot. Ma hiányzott a hatékony védekezés, de a támadók megteremtették a gólszerzési lehetőségeket és jó volt a stuktúránk is az offenzív zónában. Ez az, amire építhetünk a következő találkozóig hátralévő időszakban. Készülünk a soron lévő meccsünkre a Linz ellen, ahol egy másik védekezési szisztémában fogunk játszani.”

Debreceni HK-Vasas SC 5-4 (0-2, 3-1, 2-1)
Gólszerzők:
Yakimchuk(2), Borbát, Darabos és Filep, illetve Takács N.(2), Németh  és Rózsa

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok