Ezúttal nem tudtunk fordítani

Junior csapatunk három napon belül immár másodszor találkozott az UTE együttesével.

A különbség lényeges volt; míg a csütörtöki mérkőzés eredménye beszámított mind a magyar, mind az osztrák bajnokságba, a vasárnap délutáni találkozó csak az EBYSL alapszakaszában ért pontokat. A mieink keretében nem volt ott a hétközi meccsen megsérült Kuleshov és a betegséggel küszködő Kozma, Filep Zsombor viszont játékra jelentkezett.

Az 1. harmadot gyengén kezdtük; puhán hokiztunk, nem koncentráltunk, nem játszottunk eléggé szervezetten, keveset lőttünk kapura. Az ellenfél természetesen büntetett; 04.36-nál a mieink által eladott koronggal Barta szerzett vezetést a hazaiaknak. Alig öt perccel később egyéni akció végén Zsigmond Áron növelte a lila-fehérek előnyét. A harmad végén 12-2 volt a kapura lövések aránya, ami egyértelműen jelzi, hogy nem álltunk bele igazán a mérkőzésbe.

Máthé Csaba vezetőedző a szünetben átbeszélte a srácokkal a teendőket, ezután egy teljesen más felfogásban játszó DHK korcsolyázott ki a 2. játékrészre. A mieink keményen rohamozták az UTE kapuját, számos helyzetet dolgoztak ki, ám ahogyan az gyakorta lenni szokott; nem akartak jönni a gólok. A kapura lövéseket 20-6-ra nyertük, naggyá tettük a hazaiak kapusát, az eredmény azonban nem változott.

A szépítő találatunkra a 3. harmadban több, mint hét percet kellett várni. 47.29-nél Szokolov tört be az UTE harmadába, jól passzolta fel a korongot, Rácz Kristóf pedig egyből a hálóba lőtte. Az ehhez hasonló, szép, kombinatív akciókból kellett volna több, főként a találkozó elején! A 3. játékrészben 13 alkalommal találtuk el a hazai kaput 5 lövés ellenében, a fölényünk azonban meddőnek bizonyult.

Ezúttal nem sikerült olyan módon megfordítani az eredményt, mint a hosszabbításban megnyert csütörtöki mérkőzésen. A találkozóra egy kicsit a tét nélküliség is rányomta a bélyegét, minthogy az eredmény egyik csapat alapszakasz helyezését sem befolyásolja. Máthé Csaba vezetőedző azzal zárta rövid értékelését, hogy előre nézünk, várjuk az EBYSL középszakaszának sorsolását!

UTE-Debreceni HK 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Barta és Zsigmond, illetve Rácz Kristóf

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok