Évkezdés rangadóval

A DHK utánpótlás csapatai számára január 6-án két győztes kölyök mérkőzéssel folytatódott a bajnoki szezon. A következő napra már egy rangadó is jutott; junior csapatunk a MAC együttesével nézett farkasszemet a Tüskesátorban.

A meccset megelőzően a fővárosi csapat a tabella 3. helyét foglalta el 24 ponttal, a mieink 21 pontjukkal a negyedik helyet birtokolták. Az előjelek nem voltak éppen kedvezőek, mivel azon túl, hogy a MAC komoly játékerőt képviselő, kőkemény brigád, ezen a találkozón a mieink szokásos 13+2 játékosával 18 mezőnyembert állítottak szembe. Ennek ellenére is bíztunk a jó idénykezdésben, bár az esélyek a hazaiak mellett szóltak.

A mieink kapuját Nagy Péter védte. A nyitó harmad első felében két ízben is emberhátrányba került a MAC. Az első fórt nem sikerült kihasználni, nem úgy a másodikat; 13.22-nél Kiss Tamás kék vonalról leadott lövéssel értékesítette Kozma átadását. A csapat az első néhány cserét követően megnyugodott és fölényt harcolt ki. Ezt jelzi, hogy az első játékrészben 16-szor találtuk el a fővárosi kaput, 9 lövés ellenében. Számos komoly helyzetünk kimaradt, ám így is egy gólos vezetésünkkel zárult a harmad.

Jól indult számunkra a 2. periódus; 20.52-nél Szokolov és Salló akciója végén Rácz Kristóf belőtt egy kipattanót és növelte az előnyünket. 27 másodperccel később Kozma került a büntetőpadra bottal akasztásért. Ezt a hátrányt sikerült kivédekezni, ám alighogy visszaállt az azonos létszám, Darabost is kiküldték 2 percre. A második emberhátrányt már nem tudtuk megúszni, 25.01-nél Takács szépített. 29.31-nél egyenlített a MAC, ezúttal Lőczi talált be. A 2. játékrész a hazaiaké volt, ettől függetlenül döntetlen állással vonultak pihenőre a csapatok.

45.14-től Jarács töltött el 2 percet a büntetőpadon, a vezetést azonban a fővárosi együttes szerezte meg: 54.10-nél Kedves értékesítette Molnár átadását. A mieink viszont nem adták fel; 56.54-nél Márton Koppány verte be Salló passzát, kihasználva Ritter kisbüntetését. Bíztunk abban, hogy sikerül hosszabbításra vinni a találkozót, alig több, mint fél perccel később azonban Korchma jókor volt jó helyen. A góllal a MAC ismét átvette a vezetést, az egyenlítésre pedig nem volt már sem idő, sem erő.

Több, mint bosszantó pár perccel a meccs vége előtt kapott góllal veszíteni, rangadót meg különösen. György István edző így látta a történteket. „Szerintem a fiúk becsülettel dolgoztak, szépen helytálltak. Az 1. harmadban jobbak voltunk, de kimaradt számos nagy helyzetünk. A 2. játékrészben mintha hiányzott volna a tűz a mieink játékából, a záró harmadra azonban újra összeszedtük magunkat. Két és fél sorral álltunk fel, ám az „emberhiány” nem látszódott a játék képében. Ismét a helyzetkihasználáson ment el a mérkőzés, e téren bizony javulni kell a jövőben. ”

MAC-Debreceni HK 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
Takács, Lőczi, Kedves és Korchma, illetve Kiss T., Rácz Kr. és Márton Koppány

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok