Erre nem számítottunk

U 20-as együttesünk vasárnap játszotta le újabb kvalifikációs mérkőzését az osztrák junior bajnokságban.

Ellenfelük, az A-csoportot utcahosszal vezető MAC gárdája volt, akikkel legutóbb január végén játszottunk gólzáporos mérkőzést, akkor a fővárosi együttes csak üres kapus góllal kerekedett felül.

A mieink belealudtak a kezdésbe; a MAC már az első támadásaiból betalált, a góljukat Csicsák szerezte. Egy perc sem telt el és 0-2 volt az eredmény, ezúttal Subotic-ot játszották tisztára a vendégek. A hazai gárda első lövésére csaknem két percig, az első ígéretes elfutására pedig a negyedik percig kellett várni. A másik oldalon megpróbálták lemásolni a 2. gól előtti akciót, Gönczi Lajos azonban a helyén volt. Az 5. percben elkezdődtek a kiállítások is, előbb Bartók Péter, majd Nagy Zalán és Dóczi ültek ki, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. Továbbra is nagyon aktív volt a MAC, 09.03-nál Kedvest hozták sakk-matt helyzetbe, 12.53-nál pedig a középen érkező Tóth szerezte meg a negyedik góljukat. A harmad 2. felében kiegyenlítődött a játék, a vendégcsapat többet birtokolta a korongot és többet is veszélyeztettek.

A 2. játékrész elején újra betalált az ellenfél, 22.35-nél Subotic került tiszta helyzetbe. A 8. perc táján alakítottuk ki az első igazán veszélyes helyzetet, csak nagy üggyel-bajjal tisztázott a MAC védelme. 28.22-nél Takács Benedeket állították ki, újabb emberhátrányt kellett kivédekezni. 31.48-nál Druja került a büntetőpadra, az előnyben Filep találta el a kapuvasat. 35.10-nél Kocsis Patrik kapott 2+2 percet, a vendégektől Tóth követte a büntetőpadra, az eredmény azonban a harmad végéig nem változott.

A 3. harmad Yakimchuk kiállításával kezdődött, a fórt pedig Tóth révén gyorsan kihasználták a fővárosiak. 42.00-nál Kocsist ültették ki 2+10 percre, míg a MAC-ból Ferencz kapott 10 percet. 43.14-nél végre megszereztük az első gólunkat, emberhátrányos szituációban Filep száguldott el és a felső sarokba vágta a pakkot. Sajnos a gólgyártást a vendégcsapat folytatta, 45.17-nél Grkovic vágott be egy kapu előtt pattogó korongot. 45.39-nél Rácz Kristófot állították ki, de nem kaptunk gólt a hátrányban. 50.09-nél viszont igen, Dóczi ütött be egy kipattanót. 51.50-nél Filepet küldték ki, majd egyre keményedett (még inkább eldurvult) a találkozó. 54.08-nál egy összecsapás nyomán Rácz Kristóf és Csicsák kapott 2+5+20 percet, rövidesen Kriukov 2+10-et, 57.19-nél Ferencz is mehetett az öltözőbe, 2+10+20 perccel, az utolsó percben pedig még Papp Zsombornak is bekönyveltek egy 2 perces kisbüntetést.  58.43-nél Kedves két számjegyűvé növelte a vendégek előnyét, beállítva ezzel a végeredményt.

Formán kívül, tompán és erőtlenül hokizott a debreceni együttes, akik sem a játék szervettsége, sem a gyorsaság terén nem tudták felvenni a versenyt a vendégcsapattal. A kvalifikációból még két találkozónk van hátra, a továbbjutás azonban egyre távolabbinak látszik.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK az alábbi megjegyzéseket fűzték a mérkőzéshez:

„Nagyon rosszul kezdtük a találkozót és képtelenek voltunk megvalósítani a meccstervünket. A gyenge kezdés után nem találtunk módot arra, hogy visszatérjünk a mérkőzésbe, a MAC sokkal jobb volt ezen a napon.”

Debreceni HK – MAC 1-10 (0-4, 0-2, 1-4)
Gólszerzők:
Filep, illetve Csicsák(2), Subotic(2), Kedves(2), Tóth(2), Grkovic és Dóczi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok