Erős mezőnybe kerültünk Ljubljanában

U 11-es csapatunk az elmúlt hétvégét a szlovén fővárosban töltötte, ahol a Slavija Ljubljana által rendezett tornán vett részt.

A szervezők a mieinket a B-csoportba sorolták, két szlovén együttes, az MK Bled és a HD Jesenice, valamint az olasz HC Pine és HC Zoldo társaságában. A csoportmeccsek érdekes szabályok szerint zajlottak; mindkét félidőben 0-0-ás állásról indult a játék és 3 pont járt minden megnyert játékrészért. Csapatunk találkozóit Okos Csanád edző értékelte.


EREDMÉNYEK:

MK Bled - Debreceni HK  0-0, 1-0
„A mérkőzés elején szokatlanul feszültek voltak a játékosaink. A helyzeteket megteremtettük, gólt azonban nem tudtunk elérni. A csapat teljesítményével összességében meg voltam elégedve, de a továbbiakban fegyelmezettebb, összeszedettebb játékra lesz szükségünk.”


Debreceni HK - HC Zoldo  0-6, 2-5
Gólszerzőink: Vincze D. és Máthé M.
„Nehéz ellenféllel kerültünk szembe. A meccs elején több gólt kaptunk, közöttük potya-ízűeket is, nem igazán voltunk rápörögve erre a mérkőzésre. Szünetben kiosztottam némi fejmosást, ettől egy kicsit felébredt a társaság, kapust is cseréltünk. Sikerült kétszer betalálnunk, az egyik gólunkat büntetőlövésből szereztük.”


Debreceni HK - HD Hidria Jesenice 0-10, 0-10
„A Jesenice nagy fölényben játszott, a mieinknek csak momentumai voltak. Tóth Zalán teljesítményét mindenképpen szeretném kiemelni, kiválóan hokizott, sokat blokkolt, nagy hasznára volt a csapatának.”


HC Pine - Debreceni HK 0-0, 3-0
„Ezen a találkozón szereztük meg az első pontunkat, de a játék képe alapján elérhető közelségben volt a győzelem is. Ki-ki meccset vívtunk, a kapusaink, Dorogi és Szalóki jól védtek. A második félidőben a játék képe alig változott, de elfutásokból az olasz csapat ért el gólokat. A játékosok küzdöttek, harcoltak, amivel meg voltam elégedve.”

Április 15-én a program a helyosztó mérkőzésekkel folytatódott. A mieink az A csoport 5. helyezettjével találkoztak, a tét a 9. hely megszerzése volt.

HC Pieve di cadore (ITA) - Debreceni HK 5-3 (2-3, 3-0)
Gólszerzőnk:
Szűcs Martin (3)
„Ez is ki-kimérkőzés volt, amelyet meg is nyerhettünk volna. Hoztuk az első félidőt, a másodikban viszont egy kicsit elkapott minket a hév, nem törődtünk eléggé a védekezéssel. Így összesítésben az olasz együttes győzött, mi a 10. helyen végeztünk. Az egész csapat jól teljesített, Szűcs Martin gólerős játékát azonban feltétlenül kiemelném.”

A hétvége tapasztalatait Máthé Csaba sportszakmai igazgató összegezte, aki maga is elkísérte az együttesünket Ljubljana-ba. "Komoly színvonalú torna volt ez, örülök, hogy eljöttünk. Ezek az események arra jók, hogy edző, játékos egyaránt felmérje, hol tartunk most és melyek a legsürgetőbb feladataink. Meglátásunk szerint  a korcsolyázás terén kell a legtöbbet javulni, de a stabilitást, a jégbiztonságot is komolyan fejleszteni szükséges, másként a játékosok nem tudják a megfelelő színvonalon megoldani a feladataikat. A küzdőszellem terén is bőven van mit javítani a felzárkózáshoz. Összességében a tornarészvétel nagyon hasznos volt és nem csupán a helyzetfelmérés szempontjából. Úgy láttuk, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek a srácok, miközben egyre jobban összecsiszolódott a társaság és a szülői közösség is tovább erősödött.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok