Elhoztuk a három pontot a szomszédvárból

U 14-es együttesünk február 9-én középszakasz mérkőzésen lépett a jégre Miskolcon. A mieink az „alsóházi” tabella 4. helyén várták a találkozót, egy pont hátrányban a Jegesmedvék mögött.

Kedvezően indult az 1. harmad a debreceni srácok számára, Fehér Ádám révén már a 2. percben megszerezték a vezetést. A 9. percben emberhátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, ám néhány másodperccel a később újabb 2 perces kisbüntetést ítéltek ellenünk.  A fórt 12.55-nél Pásztor értékesítette, kiegyenlített harmad végén döntetlenre állt a mérkőzés.

A 2. játékrészben a hazai együttes játszott fölényben, jóval többször próbálkoztak, mint a mieink. Az állás azonban hosszú ideig nem változott, sőt 38.52-nél Révész Levente góljával sikerült növelnünk is a különbséget.

A 3. harmad egyértelműen a debreceni együttesé volt. A mieink jól használták ki az adódó lehetőségeket; Fehér Ádám újabb három találatot jegyzett, Révész Levente is betalált az 53. percben, a hazai csapat pedig mindössze egyszer tudott válaszolni. A mieink megérdemelten hozták haza Miskolcról a három pontot, nem kis részben Fehér Ádám és Révész Levente gólerős játékának köszönhetően, ezzel a 3. helyen zártuk a középszakaszt.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző a tőle megszokott önkritikus hangnemben értékelte a találkozót.

„Nagyon hektikus volt a mérkőzés egésze, hol a hazaiak játszottak fölényben, hol mi. Edzői szemmel nekem egy kicsit furcsa volt, helyenként nem is értettem, mi történik a jégen. Sokszor kapkodás és fejetlenség jellemzett bennünket, utána viszont teljesen kontrolláltuk a játékot és szép helyzeteket sikerült kidolgoznunk. Nyilván az állt a háttérben, hogy a fiúk mindenáron pozitívan szerették volna lezárni a középszakaszt, emiatt sikeredett ilyen felemásra a találkozó. Nagyon tetszett a küzdőszellem és a mentális erő, amit ezen a meccsen tapasztaltam, a hullámvölgyekből rendre mi kerültünk ki jobban, sikerült hat gólt lőni, miközben csak kettőt kaptunk. Mindez a kapusunkat, Révész Zsuzsit is minősíti, aki nagyon komoly munkát fektetett bele ebbe a mérkőzésbe. Készülünk a következő megmérettetésekre és azon dolgozunk, hogy a srácok egyre jobb játékosokká váljanak a szezon végére.”

DTVK Jegesmedvék – Debreceni HK 2-6 (1-1, 0-1, 1-4)
Gólszerzők:
Pásztor és Farkas, illetve Fehér Á.(4) és Révész L.(2)

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok