Egyenlítettünk az U 20-as elődöntőben

Szombaton délben játszotta le második elődöntő mérkőzését a DHK U 20-as együttese a fehérvári juniorok ellen. Mivel az első találkozót az akadémisták nyerték, a mieink motiváltan készülődtek, vissza akartak vágni a szerdai vereségért.

Megérkezett a várt erősítés is „fentről”, így a hajdúsági legénység három és fél sornyi mezőnyjátékossal állt fel a mérkőzésre.

A mérkőzés elején a mieink támadtak többet. A 2. percben Györfy kitörése, egy perccel később Vincze Péter perdítése jelentett gólveszélyt. 04.54-nél a kilépő Kuleshovot elhúzták, emberfórba kerültünk, ám ezt kivédekezték a vendégek. Változatlanul a mieink játszottak aktívabban. 09.54-nél szemfüles góllal szereztük meg a vezetést: a hátracsorgó korongért korcsolyázó fehérvári hátvéd elesett, Szennyes csapott le a játékszerre, Szokolov lövése még kipattant, Márton Koppány viszont betalált közelről. 10.51-nél Györfy került a büntetőpadra. A hátrányban Vincze vezetett szép kontratámadást, a keresztpasszt azonban Molnár Dávid a kapu fölé lőtte. A 14. percben Salló hozta ki ügyesen a korongot a hazai harmadból, felvitte, a lövése azonban nem talált utat a kapuba, ahogyan Rácz Kristóf ismétlése sem. A játékrész végét erősen megnyomta a Fehérvár, a 14. percben megúsztunk egy veszélyes kontratámadást, Nagy Péter kiváló védésekkel tartotta a csapatát. 22 másodperccel a harmad vége előtt egy kontránk még kimaradt, az eredmény nem változott.

Hazai emberfórral indult a 2. harmad; Baranyait már másodszor állították ki, ezúttal botfogásért. 23.34-nél gólra váltottuk az emberelőnyt: Jancsó visszajátszott korongját Györfy vágta laposan a fehérvári hálóba. 24.19-nél Szennyesre ráfújtak egy gáncsolást a játékvezetők, a mieink kerültek emberhátrányba. A hátrányt kivédekezte a debreceni csapat, amiben a szólót hárító Nagy Péternek komoly érdemei voltak. 26.48-nál szépítettek az akadémisták, védelmi kihagyás után a kapuvasnál üresen álló Péter Andornak nem volt nehéz dolga. 29.19-nél visszaállítottuk a két gólos különbséget; Jancsó küzdötte be magát a fehérvári harmadba, átadását Molnár Dávid közelről értékesítette. Támadásba ment át a vendégcsapat, a mieink eleinte jól szűrték meg a rohamaikat. Ahogy telt az idő, úgy nőtt a Fehérvár nyomása, a mieink egyre nehezebben tudták a harmadunkból kijuttatni a pakkot. 35.25-nél az akadémisták részéről Antal került a büntetőpadra durva játékért, de ezt a fórt nem tudtuk jól megjátszani. 38.24-nél Szennyes kapott 2 percet, előtte Szokolovot kenték a palánkra, de a sípszó akkor elmaradt. A harmad első fele kiegyenlített hokit hozott, a másodikban a vendégek játszottak fölényben, de maradt a 3-1-es hazai vezetés.

A 3. harmad elején kivédekeztük Szennyes Csanád áthúzódó kiállítását. A 2. percben egy fehérvári támadás végén a pakk átjutott Nagy Péteren; a játékvezetők hosszas tanácskozás után nem adták meg a találatot, mivel a vendégek a hálóba rúgták a korongot. A jégen egyre paprikásabbá vált a hangulat; 41.55-nél Szita Donát, 44.27-nél Kiss Patrik került kiállításra, de 46.49-nél Popkov is hasonló sorsra jutott. Az előnyben keményen nyomott a Fehérvár és a 47. percben egy kapu előtti kavarodás során agresszíven támadták Nagy Pétert. A kapus védelmére siető debreceni játékosok egyikét Antal a jégre vitte, majd ütlegelni kezdte, a vonalbírók csak késve avatkoztak közbe. A bunyó mérlege eléggé furcsán alakult: Antal 5+20 percet, Márton Koppány 2 percet kapott, a debreceni padra is ráfújtak egy 2 perces kisbüntetést, így 3 a 4 ellen folytattuk a játékot! 48.10-nél Szita kék vonalról leadott nagy lövésével feljebb zárkóztak a vendégek, aztán egyenlő létszámnál már több sikerrel védekeztünk. Kemény küzdelem folyt a pályán, a fehérváriak az 54. perc táján nagyon megnyomtak két cserét, többször is veszélyes helyzetbe kerültek, de nem tudtak egyenlíteni. 57.40-nél György István időt kért, a fehérvári szakvezető viszont lehozta a kapust, 6 játékossal támadtak a vendégek. Nagy erővel támadtak az akadémisták, a mieink próbáltak korongot szerezni. Kuleshov biztató kísérlete után 58.53-nál dőlt el a mérkőzés; Darabos Krisztofer szerzett korongot, a hazai alapvonalról fonákkal ellőtte,- üres kapus góllal szereztük meg a győzelmet! 58.58-nál Jancsót még kiültették két percre bottal akasztásért, de az eredmény így sem módosult.

Parázs hangulatú, igazi rájátszás-meccsen aratott megszolgált győzelmet a debreceni junior csapat, egy rendkívül képzett és jól játszó ellenféllel szemben. A mieink a szerdainál lényegesen jobb összeállításban, jóval összeszedettebb hokit játszottak és elsősorban mentális erő, meg akarat terén múlták felül régebbi önmagukat. A párharc állása jelenleg 1-1, esélyeket latolgatni nem érdemes; még nagyon sok van hátra. Egy győzelmet azonban már szereztünk, csak így tovább fiúk!

Debreceni HK-ifj. Ocskay Gábor JA 4-2 (1-0, 2-1, 1-1) -1-1

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok