Egy pontot hoztunk el Miskolcról

A keddi és a csütörtöki játéknap után szombat este ismét pályára lépett a DHK junior együttese, ezúttal az U 20-as bajnokság B-csoportjában szereplő DVTK Jegesmedvék csapata ellen.

A legutóbbi idegenbeli meccsükön a fiúk három góllal nyertek a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, vártuk a hasonlóan eredményes folytatást. A Bylesjö-Falk edzőpáros a már megszokott 13 mezőnyjátékossal vágott neki a mérkőzésnek.

Gönczi Lajos kezdett a mieink kapujában és az 1. harmad debreceni fölényben telt el. A 14. perc végén Orosz Ádám lövésével a vezetést is megszereztük. Ebben a periódusban 13 alkalommal találtuk el a miskolciak kapuját, az ellenfél hatszor, ami világosan mutatja a vendégfölényt. A 2. harmadban egyenlített a hazai csapat, 35.58-nál Ivácson használta ki Takács Benedek 2 perces kisbüntetését. 37.21-nél Csúvár kapott 2+10 perces büntetést fejre irányuló támadás miatt. A 2. játékrészben is több lövéssel (11-15) kísérleteztünk, de a hazai csapat előtt több minőségi gólszerzési lehetőség adódott. A 3. harmadban kevés eseményt jegyezhettünk fel, a mieink többet támadtak, többet lőttek (9-14) kapura, de a fölényt ismét nem tudták gólra váltani, így hosszabbítás következett. A ráadás 1 perc 12 másodpercig tartott, akkor Smaraglai találata a miskolciak javára döntötte el a plusz pont sorsát.

Jan Bylesjö és Stefan Falk a következő elemzést adta a mérkőzésről: „Az 1. harmadban kontrolláltuk a találkozót és a terveinknek megfelelően lendületesen játszottunk. Odafigyeltünk a részletekre és igen sok elsőrendű helyzetet teremtettünk. Orosz Ádám megszerezte az első gólját az U 20-ban, ezzel 1-0 arányban vezettünk. A 2. harmadban nem tudtunk ezen az úton továbbhaladni. A Miskolc átvette az irányítást és több minőségi helyzetet teremtettek. Egy emberelőnyös szituációban kiegyenlíttek, 1-1-re alakítva az eredményt. A 3. játékrészben jobbára oda-vissza hullámzott a játék, de számos lehetőség adódott előttünk, hogy eldönthessük a meccset. A hosszabbítás egyenlő erők küzdelmét hozta, aztán hibáztunk a védekező harmadunkban, kavarodás támadt a kapunk előtt, elveszítettük a korongot, amelyből az ellenfél betalált.

Összességében élesebbnek kell lennünk a támadó zónában és hosszabb lefolyású támadásokkal kell operálni. Többet várunk az emberelőnyös és az emberhátrányos játékunktól is. Itt az ideje, hogy összeszedjük magunkat.”

[U20 B 19] 2018.09.22. 19.00 Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék-Debreceni HK 2-1 hu (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) 
Gólszerzők:
Ivácson és Smaraglai, illetve Orosz Á.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok