Egy győzelem, egy vereség az újabb EBEL-hétvégén

Néhány órás különbséggel mindkét DEBMIS-csapat a jégre lépett szeptember 10-én. Az U 18-as alakulat Debrecenben mérkőzött a Fehérvár AV 19 együttesével, míg a „huszasok” Miskolcon fogadták a KHL Medvescak Zagreb csapatát.

A fehérvári gárda ellen kicsit megilletődötten kezdtek a mieink, a vendégek emberelőnyben már a 2. percben megszerezték a vezetést; a bal vasról keresztbe pattanó korongot Vértes Náthán lőtte a hálóba. Tovább nyomtak a fehérváriak, a hazaiak a harmad közepe táján kezdtek igazán belemelegedni a játékba. Az eredmény nem maradt el, 12.14-nél egy lecsorgó koronggal indult a kontra, végül Schupler átadásából Pós Bertalan egyenlített. 14.48-tól 2 percig emberelőnyben játszhattunk, de a befejezésekkel adós maradt a vegyes csapat. Aztán alig egy perccel a harmad vége előtt újra vezetett az ellenfél, Dézsi Bence húzogatott a DEBMIS harmadában, a védők csak szemmel verték, végül a vas alá vágta a korongot.

A 2. harmadban a hazai csapat keményen beleállt a meccsbe. Nyílt sisakos, kemény játék folyt a pályán sok helyzettel.  Már az első percben gólt szerezhettünk volna, rögtön utána két méretes vendéghelyzet maradt ki; Gönczi Lajos  kiváló formában őrizte a DEBMIS kapuját. A 31. percben Jaroslavov szép szóló végén fölé lőtte a pakkot. 32.23-nál emberhátrányba kerültünk, Varga Tamás kapott két percet akadályozásért. Két másodperccel a hátrány letelte után szerencsés góllal növelte előnyét a Fehérvár, Balajthy kapura kotort korongja átpattant Gönczi felett és a hálóban kötött ki. 34.57-nél mi kerültünk emberfórba. 36.10-et mutatott az eredményjelző, amikor Kharishin nagy lendülettel tört be a fehérvári harmadba, éles szögből kapura lőtt és a pakk a jég alatt besurrant be a hálóba.

A döntetlennel zárult 2. harmad után nagy lendülettel kezdett a vendéggárda, Gönczi Lajos többször is meleg helyzetben tisztázott. 34.25-nél azonban nem volt szerencséje, Bognár távoli lövésénél semmit nem tátott az előtte tolongó játékosoktól, így növelte előnyét a Fehérvár. 46.24-nél Hajdú Botondot szórták ki, de Jaroslavov lövését hárította a vendégek hálóőre. A harmad felénél előbb páros kiállítás következett, majd emberelőnybe kerültünk Illyés kiállítása nyomán. Újra Jaroslavov villant, de lövése a vasat találta telibe. 54.13-nál ismét emberfórba kerültünk, de elhibáztunk egy üres kapus helyzetet, majd egy szólót is. 55.37-nél Jaroslavov kapott 2 perces kisbüntetést. A DEBMIS nem adta fel, támadtunk, alig két perccel a játékrész vége előtt 2-1-re mentek a hazai csatárok, de ismét kimaradt a góllal kecsegtető helyzet.

A DEBMIS fiataljai szépen helytálltak a jóval esélyesebb fehérváriakkal szemben. A meccs elején még érződött az óvatosság a mieink játékán, de a szakvezetők rendet raktak a fejekben és attól kezdve egyenlő ellenfelek voltunk. A helyzetkihasználáson majd javítani kell, de hosszú még a szezon.

DEBMIS Select-Fehérvár AV 19 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)


A nap második EBEL meccsén a juniorok a Miskolc Arénában mérkőztek meg a KHL Medvescak Zagreb együttesével. A mérkőzés előtt kicsit féltettük a mieinket, nem véletlenül; a horvát csapat a tavalyi szezonban a döntőig menetelt. Aztán a játékosaink jóvoltából gyorsan rájöttünk, hogy ezek a medvék nem azok a medvék…

A hazai gólok sorát Márton Koppány nyitotta meg a 4. percben, értékesítve Szokolov és Jancsó passzát. 8.29-nél Salló folytatta a gólgyártást, a két Dávid, Molnár és Jancsó asszisztálása mellett. Az 1. harmad végén Vuglac még szépített, a második játékrésztől kezdve azonban csak hazai gólokat láthatott a közönség. Sorrendben Salló Barna, majd Karda Milán és Kuleshov Vladislav köszönt be szépségdíjas találatokkal. A 3. harmadban Smaraglai, illetve ismét  Salló szerzett gólt, kialakítva 7-1-es végeredményt. A győzelemhez Molnár Dávid négy, Jancsó Dávid pedig három gólpasszal járult hozzá. (Pedig nem is volt Dávid-nap, legalábbis a naptár szerint…)

A minden csapatrészében jobban muzsikáló DEBMIS ilyen arányban is megérdemelten győzött, amihez szükség volt Kiss Bence kiváló kapus-teljesítményére is. Ezzel a sikerrel együttesünknek a tabella élére kell majd ugrania az EBYSL B-csoportjában, holtversenyben a Vienna Capitals-al.

DEBMIS Select-KHL Medvescak Zagreb  7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok