Egy góllal vertük a Salzburg csapatát

A papíron legerősebb ellenféllel kerültünk szembe a Development Weekend 3. napján, a mieink versenytársa a Red Bull Salzburg együttese volt.

Az előző két játéknapon a debreceni legénység egy találattal múlta felül a Linz, majd az Innsbruck csapatát, míg a salzburgiak egy győzelemmel és egy vereséggel várták a találkozót. Az EBYSL 2016-17-es szezonját a vendégek ezüstérmes pozícióban zárták, ám a mostani idényben eddig közel sem voltak ennyire acélosak. A némileg kedvezőbb előjelek ellenére is nyilvánvalónak tűnt, hogy a fiainknak keményen oda kell tenni magukat, ha pontot, pontokat akarnak szerezni ellenük.

Az 1. harmadot a mieink kezdték jobban, 05.17-nél Filep értékesítette Márton Koppány átadását. 12.41-nél Motil használta ki Szigeti kisbüntetését, egyenlített a vendégcsapat. Kemény küzdelem folyt a pályán, egymás után jöttek a kiállítások; Rácz majd Szigeti, a harmad végén pedig két vendégjátékos ismerkedett a büntetőpaddal. Az eredmény azonban nem változott, 1-1-es döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A 2. játékrészben a mieink háromszor, a salzburgiak kétszer játszhattak emberelőnyben, gól azonban csak egy született, az is létszámegyenlőség mellett; Rácz Kristóf Jaroslavov-hoz passzolt, aki szép szóló végén volt eredményes. Összességében a hazaiak hokiztak aktívabban, 15 lövést küldtek a vendégek kapujára, akik 10 alkalommal találták el Nagy Péter ketrecét.

A 3. harmadban mindössze két kiállítás (egy itt, egy ott) borzolta a kedélyeket, viszont négy találat is esett. 48.01-nél Auer egyenlített, 50.54-nél viszont Salló használta ki Rattensberger 2 perces büntetését és újra megszerezte a vezetést. Alig öt perccel utóbb ismét egyenlítettek a vendégek, ezúttal Blüml talált be. Óriási csata folyt a győztes gólért; 57.33-nál Filep értékesítette Kozma átadását újabb előnyhöz juttatva a mieinket. A vendégcsapat mindent megpróbált, támadtak, 58.57-nél lehívták a kapusukat is, de a hazai védelem keményen állt a lábán, így az egyenlítő gólt nem sikerült begyötörniük.

Szilágyi Levente másodedző értékelésében kiemelte, hogy a csapatunk végig jól játszott a sokat ütköző, agresszíven hokizó Salzburg ellen. A fiúk keményen küzdöttek, sok helyzetet teremtettek és szép gólokat szereztek. Ezzel a győzelemmel feltették a koronát a hét végén nyújtott teljesítményükre; a mérleg 3 mérkőzésből 7 pont (összesítésben 16), ami azt jelenti, hogy felkapaszkodtunk az EBYSL B-csoportjának 4. helyére. Soha rosszabb hétvégét!

Debreceni HK - Red Bull Salzburg 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)
Gólszerzők:
Filep (2), Jaroslavov és Salló, valamint Motil, Auer és Blüml

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok