Egy góllal vertük a közös csapatot

Vasárnap délután a Tüskesátorban rendezték meg azt a mérkőzést, melyen a debreceni juniorok a Hokiklub és a DVTK közös csapatával (HBS) szálltak szembe.

A találkozó előtt a mieink 26 ponttal a negyedik helyen álltak az EBYSL B- csoportjának tabelláján, míg a HBS 20 ponttal a hatodik pozíciót foglalta el (az itt szerzett pontok nem számítanak bele a magyar bajnokságba).

Az 1. harmadban többet támadott, többet lőtt kapura az ellenfél, a gólokat azonban a mieink szerezték. 14.35-nél Kozma és Filep akcióját Foltin fejezte be, 18.02-nél pedig Kriukov egyéni játékkal növelte az előnyünket. A 2. harmadban a mieink voltak aktívabbak, ezt támasztja alá a 11-17-es kapura lövési statisztika is. A játékrész vége felé Becze Botond góljával feljött a közös csapat, 38.37-nél azonban Kriukov átadásából Yakimcsuk visszaállította a 2 gólos különbséget. A 3. játékrész elején, 41.31-nél Ráduly találatával szépítettek a hazaiak, az eredmény azonban már nem változott, maradt az egy gólos debreceni győzelem. A kapunkban Ambrus Levente jól dolgozott, 94,6 %-os hatékonysággal védett. A mérkőzés javarészt kiegyenlített játékot hozott, viszonylag kevés góllal és sok mezőnymunkával. Kriukov Daniil egy góllal és egy gólpasszal járult hozza a vendégcsapat győzelméhez.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK a következőképpen vélekedett a találkozóról.

„Mi akartuk diktálni a meccs iramát, jobban, mint ahogyan meg tudtuk oldani. Képesnek kell lennünk arra, hogy feljebb kapcsoljunk, nyomást gyakoroljunk az ellenfélre és hosszú lefolyású támadásokat vezessünk, sok időt töltve a támadó zónában. A csapatunknak meg kell tanulni, hogyan válhat olyan együttessé, akik megtartják a korongot és irányítják a játékot. Pozitív fejlemény, hogy az emberelőnyös soraink többet tartózkodtak a támadó zónában, mint az előző néhány találkozón, ami egy lépés a helyes irányba. Várjuk a következő mérkőzést, hogy lássuk, tudunk-e építkezni és javítani úgy az emberelőnyös, mint általában a támadó játékunkon!”

HBS - Debreceni HK 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
Gólszerzők:
Becze B. és Ráduly, illetve Foltin, Kriukov és Yakimchuk

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok