Egy góllal nyert a Slavija

Hosszú túrára indult a hétvégén junior csapatunk, ami több mint 700 kilométeres utat jelentett a szlovén fővárosba, Ljubljanába. A mieink ellenfele a HK Slavija Ljubljana együttese volt, a mérkőzést vasárnap délután játszották.

A vendéglátók enyhén szólva is váltakozó sikerrel szerepeltek a szezon eddigi találkozóin, a mérlegük négy vereség és két rendes játékidőben, valamint egy hosszabbításban aratott győzelem volt.  Nem minden alap nélkül bízhattunk tehát abban, hogy Szlovéniában is folytatódik a debreceni legénység nagy menetelése, ugyanakkor ellenünk szólt, hogy meghatározó játékosok hiányoztak a mieink utazó keretéből.

Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott. 16.26-nál emberelőnybe kerültünk, 20 másodperccel később mégis a hazai oldalra került az előny, Tislar kiugrása nyomán. A harmad negatív krónikájához tartozik, hogy Fórián Balázs megsérült és kórházba kellett szállítani.

A 2. játékrész nem hozott gólt. A mieink játszottak aktívabban, 7-17 volt a kapura lövések statisztikája, betalálnunk viszont nem sikerült.

A 3. harmad vége táján összesűrűsödtek az események. 42.47-nél még kivédekeztük Varga Tamás kisbüntetését, 52.10-nél azonban a szlovénok Ban révén gólra váltották egy emberfórjukat. Ám a mérkőzésnek korántsem volt vége: 58.11-nél Márton Koppány betalált Markov passzából, ezzel felcsillant a fordítás reménye. 58.35-nél Morgan edző lehozta a kapunkból Nagy Pétert, létszámfölényben támadtunk az egyenlítésért. A lehetőségeket meg is teremtettük, gólt azonban nem tudtunk szerezni.

Jason Morgan a következőket nyilatkozta a mérkőzés után: „Jó mérkőzés volt, nagyon jól játszottunk, különös tekintettel a rövid cserepadunkra; Szokolov, Filep és Papp Zsombor nem tarthatott velünk ezen a hétvégén. Az ellenfelünk előbb emberhátrányból szerzett gólt, majd emberelőnyben is betaláltak. Sajnos Fórián korán megsérült, ettől kezdve 13 mezőnyjátékosom maradt és 4 hátvéddel játszottunk. A kapura lövéseket 48-33-ra nyertük, lőttünk egy pár vasat és kihagytunk néhány jó lehetőséget. A végén nagyon közel jártunk az egyenlítéshez, Kuleshov azonban a felső lécet találta el, Darabos remek helyzeténél pedig a kapus hárított. A fiúk az első perctől az utolsóig hajtottak, keményen küzdöttek egymásért. Elégedett vagyok a teljesítményükkel!”

HK Slavija Ljubljana-Debreceni HK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Gólszerzők:
Tislar és Ban, illetve Márton Koppány

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok