David Musial a DEAC felnőtt jégkorongcsapatának vezetőedzője

Sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a cseh-német gyökerekkel rendelkező DAVID MUSIAL irányítja majd Debrecen újjáalakuló felnőtt jégkorong együttesét.

A 42 éves szakember komoly játékos múlttal rendelkezik, 2002-2003-ban német bajnok lett a Krefeld Pinguine csapatával, de edzőként megfordult Csehországban és Szlovákiában is. Az pedig köztudott, hogy az elmúlt idényben a Dunaújvárosi Acélbikák ERSTE Ligás együttesét vezette.


DAVID MUSIAL

A szakvezető elmondta, hogy többek között azért választotta Debrecent, mert fontos és jó lehetőségnek tartja az egyetemmel való együttműködést. Kifejtette, hogy filozófiája szerint megfontoltan, lépésenként kell előre haladni. Jelezte, hogy tisztában van a kihívás nagyságával, de biztos abban, hogy a város és az egyetem támogatásával megteremtődnek az eredményes munka feltételei.

Az új szakvezető szerződtetése nagy fontosságú lépés a debreceni felnőtt jégkorong újjászervezésének folyamatában. A felnőtt együttes ismételt színre lépése azt jelenti, hogy rövidesen a helyére kerül az utolsó tégla is a sportág helyi piramisában. Mindez kiemelt jelentőséggel bír az utánpótlás korosztályokat gondozó Debreceni Hoki Klub számára, hiszen a feltörekvő fiataloknak újra adottak lesznek a továbblépés lehetőségei.A sajtótájékoztatón Bács Zoltán kancellár kiemelte, hogy az egyetemi klub nem csupán sportkarriert kínál a játékosoknak, hanem a civil hivatás felé vezető utat is. Hangsúlyozta, bízik abban, hogy a kosárlabda és a férfi kézilabda csapatokhoz hasonlóan, a jégkorong együttes is olyan közösséggé formálódik, amelyik értéket képvisel, vállalható és szerethető,- összhangban a DEAC alapelveivel.

Mivel a DHK számára roppant fontos, hogy a felnőtt együttesbe tartó játékosai a debreceni élcsapatban értékes támogató közösségre találjanak, őszintén és lelkesen szurkolunk azért, hogy a szép tervek valósággá és példává váljanak!

További részletek a DEAC weboldalán: deac.hu/hirek/jegkorong/500/kihvsok-trelemmel


Tájékoztatásképpen! A DEAC felnőtt jégkorongcsapata sem szervezetileg, sem a jogutódlás tekintetében nem azonos a korábbi Debreceni Hoki Klubbal. Egy önálló szervezetnek, hazánk legnagyobb egyetemi sportklubjának, a DEAC-nak új, most induló szakosztálya. A debreceni utánpótlás korosztályok viszont továbbra is az anyaegyesület Debreceni Hoki Klub égisze alatt tevékenykednek.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok