Csipkerózsika-álomban voltunk az elején

Március 4-én délután idegenben játszotta első rájátszás meccsét a DHK serdülő csapata és nagy gólkülönbségű vereséget szenvedett a MAC együttesétől. György József edző szokása szerint őszintén és abszolút reálisan értékelte a találkozót.

„A MAC a teljes keretét mozgósította erre a mérkőzésre, azokat is, akik eddig nem játszottak a saját korosztályukban. A játékosaimat már ez a tudat is megfogta, ami meg is látszott a teljesítményükön. Nagyon megilletődötten kezdtünk, nem vállaltuk fel a kemény testjátékot és nem úgy korcsolyáztunk, ahogyan kértem tőlük. Az ellenfél minden egyes hibát büntetett. A találkozónak nem igazán volt rájátszás hangulata, mert már a nyolcadik percben 4-0-ra vezettek, ami a jégkorongban magabiztos vezetésnek számít. További nagy probléma volt, hogy a hazai csapat első 6 lövéséből 4 gól született és az első 13 lövésükből már a 13. percben megszerezték a hetedik találatukat. Egy kontra végén Bartók átadásából Borbátnak sikerült az egyetlen gólunkat megszereznie.

A második harmadra megnyugodtunk, a játékosok az eddiginél jobb hatásfokkal teljesítették az edzői utasításokat. Fontos volt, hogy a védekezésben közel tudtunk kerülni az ellenfélhez. Kiemelném Antal Simon játékát, aki minimum 20 nagyon kemény és férfias ütközéssel jelezte, hogy ő játszani és küzdeni érkezett. A 3. sorom nagyon jó teljesítményt nyújtott, teljes mértékben elvégezték a rájuk bízott feladatokat. Azonban az első két sorban volt 2-2 játékosom, akik nem hozták a tőlük elvárt teljesítményt. Egy olyan kiváló csapattal szemben, mint a MAC, ez olyan, mintha emberhátrányban játszanánk.

A harmadik harmadban az ellenfél is visszavett a tempóból. Voltak helyzeteink, ígéretes emberelőnyös szituációink, de számos elemi hiba csúszott a játékunkba, éppen azoktól, akiktől ezt nem vártam volna. Talán az egyetlen pozitívum a mérkőzésen, hogy sikerült a Csipkerózsika-álomból felrázni a társaságot, de ennyire rossz kezdés nem engedhető meg egy ilyen kaliberű csapat ellenében. A mérkőzés nagy részében Gönczi Bence védett, a mi statisztikánk szerint 40 lövést kapott. Az utolsó 11 percben Végh Dani állt a kapuba, aki 7 lövéssel nézett szembe. Összesítésünk szerint a MAC 47 kapura lövéssel kísérletezett (a zsűri szerint 59 alkalommal), mi 5 lövéssel próbálkoztunk, a zsűri szerint kilencszer.

Őszintén remélem, hogy tudtunk tanulni ebből a találkozóból és a visszavágón a feladatokhoz felnőve sikerül egy jó mérkőzést játszani.”

MAC - Debreceni HK 12-1 (7-1, 4-0, 1-0)
Gólszerzők:
Keresztes (3), Németh (2), Molnár (2), Hadobás, Fülöp, László, Strenk és Ádám, illetve Borbát M.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok