Csak megnehezíteni tudtuk a szeredaiak dolgát

A debreceni ifik számára két Csíkszereda elleni találkozóval ér véget a hazai bajnokság alapszakasza, az első meccsre január 9-én este került sor.

Az összecsapás előtt az erdélyi csapat a mieink mögött foglalt helyet a tabellán, a pont/meccs számítás szerint viszont ők álltak jobban. A vendégcsapat igen erős kerettel érkezett meg, ami egyértelműen jelezte, mire számíthatunk.

Alig több, mint fél perccel a kezdés után előnybe kerültek a mieink, a vendégektől Szabó Zsoltot állították ki. A szeredaiak azonban rendkívül erőteljes és kemény játékkal dominálni tudtak létszámhátrányos szituációban is, jobbára ők veszélyeztettek. A 3. perc végén Gönczi Lajos szólót fogott, Nagy Zalán pedig a büntetőpadra került bottal lökésért. A fórt kihasználva, ha lehet, még magasabb fordulatszámra kapcsolt a vendégcsapat, ám a mieink rendkívül szívósan védekeztek, igyekeztek felvenni a kesztyűt a testjátékban is. 08.59-nél Lányi, 13.41-nél Filep kapott 2 perces kisbüntetést, a hátrányokat azonban sikerült kivédekezni. Gól nélkül, 5-17-es kapura lövési mutatóval zárult az első harmad, amiben az önfeláldozó védekezés mellett Gönczi Lajos extra kapusteljesítménye játszotta a főszerepet.

A 2. játékrész elején kiegyenlítetté vált a játék, főleg a mezőnyben folyt a küzdelem. A 25. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, nem sokkal később már dupla fórban játszhattunk, miután Gecse ”kitessékelt” egy hazai csatárt a szeredai kapu elől. Az erdélyi alakulat erejét jelzi, hogy az emberhátrányokat sikerült kivédekezniük. 30.10-nél Varga Tamás szállt ki 2 percre bottal akasztásért, a védekezés azonban továbbra is jól működött, Gönczi Lajos pedig újabb nagy védésekkel javította a statisztikáját. A 14. percben egy előreívelt korongra csaptak le a mieink, a szeredai hálóőr azonban kétszer is jól avatkozott játékba. 35.17-nél ismételten emberelőnybe kerültünk, amelyet nem sikerült gólra váltani. A harmad végén maradt a döntetlen állás, az előző játékrészhez képest viszont jobban alakult a kapura lövések mutatója (9-11).

A 3. harmad elején fokozódott a vendégcsapat nyomása; a 4. percben Gönczi újabb szólót hárított. 47.41-nél Silló közelről megszerezte a vendégeknek a vezetést, várható volt, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. 49.14-nél Filep kapott 2 percet durva játékért, a reklamáló Kozma 10 percre került a büntetőpadra. Alig több, mint fél perc múltán a Szeredától is kiszórtak egy játékost, azonos létszámban folytatódott a mérkőzés. 52.39-nél gyors vendégtámadás futott végig a jobb oldalon, Boldizsár éles szögből leadott lövése beakadt, növelte előnyét az erdélyi csapat. Végig kemény fizikai hoki folyt a jégen, amiből úgy látszott, a találkozó vége felén mindkét oldalnak kezd elege lenni. A játékosok mind többet foglalkoztak egymással, egyre több volt a csapkodás és sorjáztak a kiállítások, csak az utolsó másodpercekre csillapodtak le úgy-ahogy az indulatok.

A mérkőzés a csíkszeredai támadók és a hazai védők nagy csatáját hozta, amelynek végén a vendégek megérdemelten szerezték meg a győzelmet. A mieink is elismerést érdemelnek; hiszen végig hajtottak, elszántan és önfeláldozóan küzdöttek, míg a kapunkban Gönczi Lajos egészen elképesztő formát mutatott. A debreceni hálóőr 41 lövésből 39-et hárított, 95.12 %-os hatékonysággal dolgozott. Okos Csanád edző elismeréssel nyilatkozott játékosai teljesítményéről. „Kemény, színvonalas meccset játszottunk. Az eredmény másként is alakulhatott volna, mivel voltak helyzeteink, 2 az 1 elleni szituációink is. Nagy munkát tettünk bele a mérkőzésbe, kiválóan védekeztünk, Gönczi Lajos pedig nagyszerűen védett.”

Debreceni HK-ISK Csíkszereda 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Gólszerzők:
Silló Huba és Boldizsár

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok