Büntetőlövések döntöttek

Szerdán délután a második mérkőzéssel folytatódott a DHK és a Vasas csapatainak párharca az U 20-as bajnokság rájátszásában.

Az első meccset minimális különbséggel bár, de a Vasas nyerte, így a mieink célja nem lehetett más, mint a pályaelőny érvényesítése. A debreceni csapat ezúttal is 12 mezőnyjátékossal állt fel a mérkőzése, tehát a mieink két sora a fővárosi együttes csaknem komplett négy sornyi játékosával nézett farkasszemet.


Debreceni HK-Vasas -Continental 2-3 bü (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

A kétségtelen hátrányok ellenére a hazai gárda jól állt bele a mérkőzésbe. Fokozatosan dolgozták le a Vasas kezdeti fölényét, okosan játszottak, hatékonyan jól védekeztek. Kuleshovnak a 13. percben megszerzett góljával az 1. harmad végén vezettek a mieink, a kaput eltaláló lövések aránya 11-5 volt a javunkra.

A hazai együttes számára álomszerűen kezdődött a 2. játékrész. Zsigmond Bence áthúzódó kiállítása nyomán emberfórban hokiztak a mieink és 47 másodperc alatt gólra váltották az előnyt; Jancsó kék vonalas lövése után a pakk Kuleshov ütőjéről vágódott Garbacz hálójába.

A gól után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a vendégcsapat, majd kiegyenlített küzdelem folyt a jégen. 23.47-nél Popkov Denis került a büntetőpadra akadályozásért, 10 másodperccel később Csíki révén szépítettek a vendégek. Öt perccel a harmad vége előtt Kuleshov növelhette volna az előnyünket, a légiós csatár szólója azonban kimaradt.

Amilyen jól indult számunkra a második harmad, olyan rosszul kezdődött a harmadik; 41.58-nál Rózsa talált be a debreceni hálóba. Az egyenlítés után mindkét csapat megpróbálta eldönteni a meccset, végig nagy volt a küzdelem, bár a mieink egyre inkább fáradtak. A 10. percben Kuleshov újabb szólót hagyott ki, egy pici szerencse nem ártott volna… 59.38-nál nagy kavarodás kezdődött a hazai kapu előtt, általános kardozás nyomán a hálóba került a korong, a játékvezetők előbb gólt ítéltek, majd a heves tiltakozás hatására a videózás mellett döntöttek. A jelenet megtekintése után a gólt érvénytelenítették, Márton Koppányt azonban sportszerűtlen magatartás miatt végleges kiállítással büntették.

A rájátszás szabályainak megfelelően, 3 perc szünet után 10 perces hosszabbítás következett 4 a 4 ellen. A hosszabbításban már az utolsó tartalékaikat mozgósították a debreceni játékosok. 61.23-nál György István edző időt kért, rövid pihenőt biztosítva a fiainak. A mieink döntetlenre hozták a ráadás 10 percet, pedig 67.51-től még Nagy Zalán 2 perces kisbüntetését is ki kellett védekezniük. A hosszabbítás után is maradt a eldöntetlen állás, így büntetőlövésekre került sor. A büntetőpárbaj a 6. párban dőlt el, a létező legkisebb különbséggel nyert a vendégcsapat.

A debreceni fiúknak február 24-én este győzniük kell ahhoz, hogy folytatódjon a párviadal. Nehéz dolguk lesz, de a nagy célok a jó célok!

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok