Büntetőkkel vertük a Linz csapatát

A hétvégén három budapesti mérkőzéssel folytatódnak a mieink számára az EBYSL alapszakaszának küzdelmei.

A Development Weekend keretében rendezett találkozók sorát szeptember 29-én este nyitottuk meg, amikor az EHC LIWEST Linz együttesével csaptak össze Jason Morgan legényei. Az előzetes esélylatolgatások szoros meccset ígértek az utóbbi időben várakozáson felül teljesítő debreceniek és az A-csoport élmezőnyében tanyázó EHL között.

Nem kezdődött jól a mieink számára a találkozó, 07.06-nál Schmidmayer szerencsés góljával vezetést szerzett a Linz. Az 1. harmadban kisebb hazai fölény jellemezte a játékot, újabb találat viszont már nem született.

A 2. játékrészben folytatódott a kiegyenlített küzdelem, az emberelőnyös szituációkat egyik csapatnak sem sikerült kihasználni. Gól nélküli döntetlennel zárult a harmad, a kapura lövési statisztika (14-8) azonban hazai fölényről árulkodott. 40.55-nél végre megtört a debreceni gólcsend; Szokolov értékesítette Jaroslavov átadását. Alig nyolc perccel később válaszolt a Linz, Schmidmayer újra betalált, ismét vezettek a vendégek. Jason Morgan-nek kockáztatni kellett, 58.30-nál időt kért és lehívta a jégről Nagy Pétert. Az esélyeink 59.19-nél tovább javultak, a vendégek gólfelelőse, Schmidmayer ugyanis 2 percre kiszállt a meccsből palánkra lökés miatt. A harmad utolsó másodpercében Szokolov és Jaroslavov passzából Kuleshov betalált, ezáltal hosszabbításra mentettük a találkozót!

Az 5 perces „ráadásban” folytatódtak az izgalmak, 62.01-nél Jaroslavov került a büntetőpadra, a vendégek azonban nem tudták kihasználni az emberfórt. A döntés a büntetőpárbajra maradt, ami Szokolov rávezetésével dőlt el, ezzel megszereztük a győzelmet és 2 ponttal lettünk gazdagabbak. Nagy Péter bravúrok sorát mutatta be, négyből négy büntetőt hárított.

Az izgalmakban bővelkedő, nehéz mérkőzésen megérdemelten győzött a hazai gárda. A játék képe alapján is a mieink javára billent a mérleg nyelve, a kapura lövések terén 42-30 arányban nyertünk.

Debreceni HK-EHC LIWEST Linz 3-2 bü (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Szokolov (2) és Kuleshov, illetve Schmidmayer (2)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok