Biztosan nyertek a juniorok a stájerországiak ellen

Az EBYSL A-kvalifikációs csoportjában vasárnap újabb mérkőzést játszottak a mieink, ellenfelük az Eishockey Akademie Steiermark (EAS) együttese volt, akik a bemelegítés során képzett, jó csapat benyomását keltették.

A találkozó elején közepes iramú, kiegyenlített játék folyt a pályán. A 2. percben Ivanov jó lövését védte Kastner, az ellenakciónál Ambrus Levente fogott biztos kézzel. Két és fél perccel később Kriukov tüzelt a kék vonal közeléből, majd Yakimchuk lövése találta telibe Kastnert. 08.47-nél Winkler ment ki 2 percre, a fórban jól kevertünk, de alig lőttünk kapura. 10.25-nél Nagy Zalánt állították ki, az emberhátrányt jól védekeztük le, nem volt helyzete a vendégeknek. A 14. percben Foltin lövésébe Ivanov belenyúlt, ettől lett igazán veszélyes a helyzet. 16.28-nál gyönyörű kontrát vezettek a mieink; Filep húzott el, a lövése kipattant és a szemfüles Yakimchuk a hálóba vágta. 18.35-nél Papp Zsombor került a büntetőpadra. Fél perccel a harmad vége előtt Yakimchuk ugrott ki, majd azonnal lefordultak a vendégek, üresben léptek meg, Ambrus azonban védte a szólót.

A 2. játékrész elején ügyes játékkal vészeltük át Nagy Zalán áthúzódó kiállítását, aki 21.56-nál újra kiült egy fölösleges szabálytalanság nyomán. Az újabb hátrányt is sikeresen védekeztük ki, egyenlő létszámnál viszont volt két veszélyes helyzetük. Az 5. percben Stradner csúnyán lekönyökölte Kriukov-ot, a bírói síp azonban néma maradt… 28.47-nél a stájerek oldalán túl sok játékos volt a jégen, 2 perces technikai kisbüntetés következett. 30.06-nál demoralizáló góllal növeltük az előnyünket; Rácz Kristóf vette fel az ütőjére a pakkot, majd elegáns mozdulattal a hálóba csúsztatta! 31.21-nél Pesendorfer törlesztett egy ütközés után, 2 percre kivonta magát a forgalomból. 33.52-nél Mitsch kiosztott egy újabb könyököst, 2 percre ő is kiült. Már az első támadásunkból gól született, 34.01-nél a vendégkapu előtti tolongásból Ivanov talált be, az EAS pedig időt kért. 37.7-től Ivanov töltött 2 percet a büntetőpadon, majd 39.18-nál Krainz-nak nagyon elsült a keze, szépítettek az osztrákok.

A 3. harmadot Yakimchuk kiállítása vezette be, amelyet gond nélkül védekeztünk ki. Az EAS egyre jobban átvette a játék irányítását, Ambrus Leventének számos veszélyes helyzetben kellett tisztáznia. A mieink oldalán folytatódott az védekező játék, nagyrészt átadtuk a teret az ellenfélnek. 53.39-nél Nagy Zalán és Farber különbözött össze, mind a ketten 2 percet pihenhettek. 54.45-nél Mitsch is kiült, ezt a fórt viszont nem hagyták ki a mieink; 4 a 3 ellen támadtunk le, majd 55.24-nél Kriukov éles szögből szerezte meg a 4. debreceni gólt. 57.40-nél ellenakciót vezetett az EAS, tartogatták, húzogatták a pakkot, végül Mitsch belőtte. Az EAS szakvezetői megpróbálkoztak a kapus lehozatalával, az 58. és az 59. percben Kastner kétszer is elhagyta a ketrecét, de az osztrák csapat nem tudott feljebb zárkózni. 39.23-nál Ivanov korongot szerzett és pontosan lőtte be az üres kapuba, amivel a mérkőzés végérvényesen eldőlt.

Zsinórban a 3. kvalifikációs mérkőzésüket is győzelemmel fejezték be a mieink, jó játékkal megérdemelten nyertek a képzett játékosokból álló, erős ellenféllel szemben. Az A-csoportot továbbra is A MAC vezeti 25 ponttal, a debreceni alakulat 19 ponttal a második. Mivel január 27-én éppen a listavezető látogat Debrecenbe, lehetőségünk nyílik majd a hátrányunk csökkentésére.

JAN BYLESJÖ vezetőedző a következő értékelést adta a találkozóról.

„A karácsonyi szünet után betettünk néhány „csavart” a rendszerünkbe, ami eddig jó eredményeket hozott. Erre volt példa a mai mérkőzés is. Támadásban a Győr elleni korábbi meccsünkkel összehasonlítva számos minőségi pontszerzési lehetőséget teremtettünk és minimalizáltuk az ellenfél esélyeit, kombinálva a jó kapusteljesítménnyel.”

Debreceni HK-Eishockey Akademie Steiermark 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
Ivanov(2), Yakimchuk, Rácz Kr,. és Kriukov, illetve Krainz és Mitsch

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok