Behúztuk a negyedik meccset is

Augusztus 14-e óta junior csapatunk mind a három felkészülési mérkőzését megnyerte, 22-én este az volt a kérdés, hogy a Jegesmedvék otthonában is folytatni tudják-e a kiváló sorozatot.

A feladat nem látszott egyszerűnek, már csak azért sem, mivel a „két szomszédvár” összecsapása mindig, minden korosztályban presztízs meccsnek számít és mindkét oldalon ennek megfelelően is kezelik.

A mieink kemény, hosszabbításba torkolló csatában végül megszerezték a győzelmet. Hogy miként történt mindez, arról az U 20-as korosztály vezetőedzőjét Jan Bylesjöt kérdeztük: „A miskolci találkozó volt a negyedik felkészülési mérkőzésünk, melynek során kemény küzdelmet vívtunk egy fizikailag erősebb csapattal szemben. A mieink fiatalabb játékosai okosan, taktikusan hokiztak a 3-4 évvel idősebb vetélytársaik ellen. A meccs első felében nem tudtuk igazán elkapni a fonalat, de aztán elkezdtük gyorsabban mozgatni a korongot és egyre aktívabbá váltunk a jégen. Döntetlennel ért véget a 3. harmad, így túlórázásra kényszerültünk. A hosszabbításban mindkét csapatnak voltak lehetőségei, végül büntetőlövések döntöttek a DHK javára. A heti edzéseken a speciális játékhelyzetekre koncentrálunk majd, amelyek már néhány gyakorlatot követően is ígéretesnek tűnnek.”

Megkérdeztük a csapatkapitány, Rácz Kristóf véleményét is: „Kemény mérkőzés volt, mivel a miskolciak fölénk nőttek a „méretek” tekintetében. A lassabb iramú első és második harmad után elkezdtük a saját hokinkat játszani és kontroll alá vontuk a játékot. Gyorsan járattuk a pakkot, így sikerült számos nagy helyzetet kialakítani. A speciális egységeink is jobban működtek, bár ezeket a szituációkat csak néhányszor gyakoroltuk.”

DVTK Jegesmedvék - Debreceni HK 4-5 PS (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Gólszerzőink:
Yakimchuk (3), Markov és Takács

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok