Bartók András lett a gólkirály Sanokban

A Carpathian Junior Hockey League (CJHL) lengyelországi fordulójában a DHK fiatal tehetsége, Bartók András szerezte a legtöbb gólt. Az U 16-os korcsoport küzdelmei során szám szerint nyolc alkalommal talált be az ellenfelek hálójába.
Ennek apropóján készült vele interjú a CJHL honlapja számára, amelyet most magyar fordításban, változtatás nélkül adunk közre.


- Hogyan kerültél kapcsolatba a hokival és hol tetted meg az első lépéseidet?

B.A.: Mintegy tíz évvel ezelőtt kezdtem el hokizni Debrecenben. A szüleim elvittek engem és a bátyámat a jégpályára, ahol az egyik tréner felfigyelt rám a közönségkorcsolyázáson és elhívott az edzésekre.


- Ki volt az első edződ? A trénereid közül kik voltak a legnagyobb hatással a fejlődésedre?

B.A.: Az első edzőm György István volt. Hozzá jártam szupermini és mini koromban, nála sajátítottam el a játék alapjait. Megtanított arra, hogyan kell mozogni a jégen és ezalatt én beleszerettem a jégkorongozásba. György József volt a másik edző, aki nagy hatással volt a pályafutásomra, nála tréningezek már hat éve, egészen mostanáig. Sokat foglalkozik velem, segít abban, hogy egyre jobb játékossá váljak. Tőle tanultam meg, hogyan kell passzokat adni és gólokat szerezni. Az ő segítségével tudtam fejleszteni a vezetői képességeimet, így lehetek most a csapatom kapitánya. Nem csupán a jégkorong edzőm, a civil élet dolgaira is tanít engem, segít abban, hogy a jó úton haladjon a pályafutásom.


- Ki a hokis példaképed és melyik a kedvenc hoki csapatod?

B.A.: A kedvenc csapatom a Pittsburg Penguins, ott játszik a két példaképem, Sidney Crosby és Jevgeníj Malkin. Azért ők a fő kedvenceim, mert csodálom a játékintelligenciájukat és a képességeiket.


- Milyen célokat akarsz elérni a jégkorong sportban, milyen álmaid vannak?

B.A.: Mint sok más játékosnak, nekem is az az álmon, hogy NHL-játékos lehessek. A közvetlen célom jelenleg az, hogy 17 éves koromra egy profi csapatban játszhassak.


- Ha nem jégkorongoznál, melyik sportág mellett köteleznéd el magad?

B.A.: Az összes sportot kedvelem. Szeretek együtt játszani a csapatommal és elviccelődni a barátaimmal. Szabad időmben focizni és kézilabdázni szoktam.


- Túl vagyunk a Carpathian Junior Hockey League első két fordulóján. Milyen benyomásokat szereztél erről a bajnokságról?

B.A.: Amikor a múlt szezonban itt játszottam, nagyon izgatott voltam, mert gyors és erős ellenfelekkel szemben kellett játszani, továbbfejlesztve a képességeimet.


- Nem voltál jelen a CJHL első fordulójában. A második, sanoki fordulóban nyolc gólt szereztél, így Debrecenben átveheted a 2. forduló legjobb gólszerzőjének járó díjat. Mit jelent számodra mindez?

B.A.: A tőlem telhető legjobbat nyújtottam, segítettem a csapatomat és sikerült gólokat is szerezni. A díj nemcsak az enyém, hanem azoké is, akik segítettek ennek elérésében.


- A góljaid az aktuális ranglista harmadik helyére hozták fel a csapatodat. Szerinted még előbbre léptek majd a következő fordulókban?

B.A.: Bízom abban, hogy képesek leszünk feljebb lépni. Ha a csapatomban mindenki a legjobbját nyújtja, az a tabella állásában is tükröződni fog.


- A serdülő csapatok 3 fordulóját Debrecenben rendezik meg. Gondolod, hogy erősebbek lesztek a hazai jégen?

B.A.: Így van, mivel ott lesznek a szülők és a barátok, akik támogatnak és biztatnak minket.


- A szezon lassan a végéhez közeledik.  Mi szükséges még ahhoz, hogy elégedett legyél a szezon végén?

B.A.: Szeretném elérni, hogy a csapatom a legjobb három között végezzen a magyar bajnokságban és maradjon a dobogón a CJHL-ben is.


- Az új év kezdetén mit kívánsz a csapattársaidnak és a versenytársaidnak a CJHL-ben?

B.A.: Mindenkinek a legjobbakat kívánom, azt, hogy mindenki a legjobbját tudja nyújtani, ne sérüljön meg és a hoki minden egyes rajongója tovább folytathassa pályafutását!


Bartók András

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok