Az utolsó 10 percben megszórtuk a győrieket

Október 28-án délben a Győri ETO junior csapata látogatott Debrecenbe. A mieink komoly feladat előtt álltak, annak ellenére is, hogy a vendég együttes sereghajtó úgy a hazai bajnokság A- csoportjában, mint az osztrák pontvadászatban.

Nyílt sisakos, jó iramú játékkal indult a meccs, de a mieink kezdeményeztek többet. Az 5. percben emberelőnybe kerültünk, amit gyorsan sikerült is kihasználni, 06.27-nél Darabos passzát Kozma lőtte rá éles szögből, a korong a hálóba pattant, megszereztük a vezetést. A következő percekben két hazai és egy vendégkiállítás borzolta fel a kedélyeket, majd Borbát Márk ült ki, a fórból pedig Antal révén egyenlített a Győr. Alig egy perccel később visszaszereztük a vezetést, Yakimchuk átadásából Borbát volt eredményes. Az 1. harmad kiegyenlített játékkal és áthúzódó debreceni emberelőnnyel zárult.

Parádés hazai góllal indult a 2. játékrész; a győri kapu mögött Rácz Kristóf vette az ütőjére pakkot és a meglepett kapus mellett a vendégek hálójába továbbította! A folytatásban kivédekeztük Csúvár kisbüntetését. Keményedett a mérkőzés, ebben a győriek voltak a kezdeményezők, de számos véleményes belemenésük nem érte el a sporik ingerküszöbét… 26.50-nél növeltük az előnyünket, Filep alapvonalról érkező beadását, Darabos verte be. Két perccel később egy védelmi hibát kihasználva Róth hozta közelebb a vendégeket. A szépítő találat után két „páros mérkőzés” is a büntetőpadon ért véget, majd tovább sorjáztak a kiállítások, csak nehezen alakulhatott ki folyamatos játék. A harmadban fölényt harcoltunk ki, bár a mieink 16, míg az ellenfél játékosai „csak” 12 percet töltöttek a büntetőpadon.

Debreceni helyzettel kezdődött a 3. harmad, 2 az 1-re indultak meg a mieink, de Filep a kapusba lőtte a pakkot. 44.36-nál feljebb zárkóztak a győriek, egy védelmi megingás nyomán András-Csáki talált be. Kezdett meleg lenni a pite, ráadásul 49.49-nél előbb Papp Zsombor, majd néhány másodperccel később Darabos is a büntetőpadra került. Jól védekeztek a mieink, sőt ellencsapással is kísérleteztek; 51.59-nél Rácz Kristóf passzával Filep lépett ki és lapos lövéssel megszerezte az ötödik gólunkat. Ettől kezdve azután „minden bejött”, 56.56-nál Takács kotort be egy kipattanót, majd 58.43-nél szép cselek után Kozma volt eredményes. Az utolsó percben még Yakimchuk-nak is elsült a keze, nagy bombájával kialakult a 8-3-as végeredmény.

A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a többet támadó, többet veszélyeztető debreceni együttes, akik 44 lövést küldtek kapura a győriek 26 kísérletével szemben. A győzelem nem volt egyszerű, az 51. percig mindössze egyetlen gól volt az előnyünk. A mieink főleg a támadásban alkottak maradandót és kiváló hajrával biztosították be a hazai sikert.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK elismeréssel nyugtázták a csapat teljesítményét:

„Támadásban nagyon sok jó lehetőséget teremtettünk és azokat jól is fejeztük be. Különösen elégedettek voltunk azzal, ahogyan az első emberelőnyös gólunkat megszereztük. Képesek voltunk számos indítási lehetőséget és támadási opciót találni, amelyek bizonyítják, hogy az edzéseken gyakorolt dolgok lassan beépülnek a mieink játékába. Annak ellenére, hogy a mérkőzés folyamatát sok kiállítás szakította meg, a támadásaink rendre jó esélyeket teremtettek. Érdeklődve várjuk a következő találkozónkat és reméljük, hogy a támadó játékunk a továbbiakban is olyan kreatív lesz, mint a mai mérkőzésen.”

Debreceni HK-Győri NEMAK-DANA ETO HC 8-3 (2-1, 2-1, 4-1)
Gólszerzők:
Kozma(2), Borbát, Rácz Kr., Darabos, Filep, Takács és Yakimchuk, illetve Antal, Róth és András-Csáki

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok