Az EBEL hétvége mérlege: 2-1 ide

Az EBEL-ben november második hétvégéjén is zajlott az élet; az ifik szombaton Debrecenben, vasárnap Miskolcon meccseltek, míg a juniorok vasárnap este Budapesten léptek jégre.

2016.11.12. DEBMIS Select - EHC LIWEST Linz 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

(U 18)
A mérkőzés kezdeti szakaszában főleg a mezőnyben folyt a játék, a kevés helyzet is inkább a vendégek kapuja előtt adódott. 12.41-nél született meg az első találat: Papp Zsombor korongját Kozma Ferenc vitte be a Linz harmadába, felkanyarodott, kivárt, majd visszahúzta a pakkot a felső sarokba. Alig két perccel később egyenlített a vendégegyüttes, Geber maradt üresen a DEBMIS kapujának előterében és értékesítette a helyzetet.

A 2. harmadban magasabb sebességfokozatba kapcsolt a közös csapat. 43 másodperccel a kezdés után Sommerauert állították ki, pontosan egy perc múltán Filep Zsombor érkezett jól Szigeti átadására és újra vezettünk. 24.45-nél egy lecsorgó koronggal indultak meg a csatáraink, végül Rácz keresztpasszát Kozma verte be. Egyre jobban beszorult a Linz, a vendégek oldalán sokasodtak a 2 perces büntetések. A 29. percben Kharishin használta ki az éppen időszerű emberfórt és megszerezte a negyedik találatunkat.

45.32-nél Lövei Dávid használt ki egy újabb emberelőnyt, 4 gólra hízott az előnyünk. A harmadban végig domináltak a mieink, de érthető módon már nem szakadtak bele rohamozásba. Némi bunyó színesítette még a záró játékrészt; Kozma és Fehérgyarmati, valamint Papp Zsombor és Wurzinger páros mérkőzését láthatták a nézők, utóbbiak végleges fegyelmi büntetéssel mehettek is zuhanyozni. A 57.51-nél Kabai szép egyéni akció végén még szerzett egy gólt és beállította a végeredményt.

Csapatunk meggyőző játékkal, simán nyert szerényebb képességű ellenfelével szemben.


2016.11.13. DEBMIS Select - Okanagan HE 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

(U 18)
Vasárnap délután Miskolcon nehezebb mérkőzés várt a közös csapat játékosaira, az ellenfél az Okanagan HE együttese volt. A mieinket nyilván fűtötte a visszavágás lehetősége, mivel október 20-án, St. Pölten-ben a hazaiak két góllal nyertek ellenünk.

Ezúttal is küzdelmes, szoros meccset vívott a két együttes. A kiegyenlített első harmadban az Okanagan Steyaert révén, emberfórban szerzett vezetést, a mieink összesen hat percet játszottak emberhátrányban. A második játékrész 6. percében Kozma használta ki, hogy Shornikov és Bolychev is a büntetőpadon csücsül, góljával egyenlített a DEBMIS. Három perccel később Vascho ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, döntetlen állással zárult a 2. harmad. A 3. periódusban egyre inkább felülkerekedett a közös csapat. 40.37-nél ismét Kozma talált be, majd a 47. percben Rácz Kristóf góljával átvettük a vezetést, amit meg is őriztünk a találkozó végéig.

Mayer Péter vezetőedző elmondta, hogy csapatunk jóval nagyobb tempót diktált, mint legutóbb St. Pölten-ben. Letámadást játszottunk, gyakran már az ellenfél harmadában sikerült korongot szerezni. Bár sokáig nem tudtunk az Okanagan fölé kerekedni, a játék képe végig jól alakult. Döntőnek bizonyult, hogy emberelőnyös szituációban sikerült gólokat szereznünk. A vezetőedző dicsérte játékosait, kiemelve a kapus, Agárdy Adrián és két gólt vágó Kozma Ferenc kiváló teljesítményét.


MAC Budapest- DEBMIS Select 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

(U 20)
A DEBMIS Select junior csapata eléggé tartalékos felállásban, a helytállás reményében utazott vasárnap a MAC Budapest gárdája elleni mérkőzésre.

A Kisstadionban lejátszott meccs elején a MAC keményen nekiugrott a mieinknek. Három és fél perc elteltével már két góllal vezettek, nagy nyomást helyeztek játékosainkra, bár az első találatukat részünkről egy rossz passz, a másodikat pedig egy védelmi hiba előzte meg. A 2. harmadban oda-vissza játék folyt a pályán, voltak helyzeteink, de csak egy kapuvasig jutottunk el. A 3. játékrészben ismét fölénybe került a jóval egységesebb fővárosi együttes és Kreisz két góljával bebiztosították a győzelmüket. A MAC összesen 46 lövést küldött Zakirov kapujára, a mieink 22-szer kísérleteztek.

György István vezetőedző a vereség ellenére is elismeréssel szólt nagyot küzdő játékosairól, akik stílusosan, tiszta eszközökkel hokiztak. Kiemelte, hogy a MAC két gólos vezetése után egy nyilvánvaló büntetőlövést nem ítéltek meg nekünk a játékvezetők, pedig annak értékesítése a meccs további menetét is nagyban befolyásolhatta volna. A játék képe alapján az eredmény kissé túlzottnak minősíthető.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok