Az átütőerő hiányzott

A csütörtök délután lejátszott és debreceni győzelemmel zárult Hokiklub Budapest elleni mérkőzés visszavágójára vasárnap került sor a Tüskesátorban.

Junior játékosaink annak tudatában léptek a jégre, hogy a rendes játékidőben kivívott győzelem sem jelent biztos továbbjutást a kvalifikációs csoportból. Jó hír volt, hogy Rácz Kristóf hosszú betegség után ismét játékra jelentkezett, de így is terjedelmes maradt a sérültek és betegek listája; Salló, Kiss Tamás, Lányi és Szigeti továbbra sem állhatott a szakvezetés rendelkezésére.

A mieink jól kezdték a találkozót, 04.21-nél Kozma szép felső sarkos lövésével a vezetést is megszereztük. A harmad közepe táján fordított a HKB: 09.42-nél Karda, 12.44-nél Horváth talált be, mindkét gól előtt korongot vesztettünk a védekező harmadunkban, a kék vonalnál. A játék képe korántsem volt annyira egyoldalú, ahogyan a kapura lövések száma (10-4) mutatja, de puhán hokiztunk, a játékunkban nem volt elegendő átütőerő.

A 2. harmad meglehetősen eseménytelen, bár kiegyenlített küzdelmet hozott, a debreceni legénység továbbra is meglehetősen erőtlen játékot produkált. A játékrész második felében egymás után három alkalommal kerültünk emberfórba, de ezek egyikét sem tudtuk gólra váltani.

A 3. játékrész elején Varga Balázs áthúzódó kiállítása miatt emberfórban játszhattunk, mégis a HKB szerzett gólt, Karda egyéni akcióból volt eredményes. A mieink becsülettel küzdöttek, mentek előre, de ahogyan az időnként lenni szokott, egyszerűen nem működött a gépezet. 57.43-nál Márton Koppány szépített, a kapu mögül visszatett korongot ügyesen tette el a kapus mellett. A debreceni alakulat megpróbálkozott egy végső nagy rohammal, Máthé Csaba lehívta Nagy Pétert a kapuból, hat mezőnyjátékossal támadtunk. A további felzárkózás azonban nem sikerült, 59.39-nél Horváth üres kapus góllal állította be a végeredményt.

„A csütörtöki meccsen éreztem, hogy van bennünk erő, hogy tudunk fordítani, – mondotta Máthé Csaba vezetőedző a mérkőzés után – most viszont nem. A HKB jobban játszott; sokat lőttek kapura, élesebbek voltak a befejezéseknél, miközben mi puhán, erőtlenül hokiztunk. Ezúttal nem érdemeltünk győzelmet. Másfél hetünk lesz arra, hogy rendezzük a sorokat. Még két meccsünk van hátra a középszakaszból, egy az EBYSL-ben, egy a magyar bajnokságban. Természetesen mindkettőt meg akarjuk nyerni, ezt követően pedig a hazai pontvadászatra koncentrálunk.”

Hokiklub Budapest-Debreceni HK 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)
Gólszerzők:
Karda(2), Horváth(2), illetve Kozma és Márton K.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok