A vendégedző, Evan Levy

Az elmúlt napokban többen is megkérdezték, ki az a mosolygós fiatalember, aki újabban gyakorta feltűnik a jégen és a konditerem környékén. Talán új edző? Magyarázkodás helyett néhány kérdés és válasz révén bemutatjuk őt.

- Tudjuk rólad, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség munkatársa vagy. Mióta dolgozol Magyarországon és milyen feladatokat látsz el?

E. L.:
2017 novembere óta vagyok Magyarországon. Végigjárom valamennyi klubot, figyelem a teljesítmény alakulását. Debrecenben az a dolgom, hogy figyelem a jégen kívül végzett munkát, minden korcsoportban részt veszek a jeges edzéseken és ott vagyok mérkőzéseken is. Tanulmányozom a klub környezetét és megvitatjuk, hogy milyen koncepcióban lehet felépíteni a klub teljesítménymodelljét a következő évekre.


- Gondolom, korábban jégkorong játékos voltál. Melyik csapatban játszottál és mikor váltottál az edzősködésre?

E.L.:
19 éves koromig jégkorongoztam az Egyesült Államokban. Huszonhárom évesen kerültem az NHL-be, a St. Louis Blues-hoz, mint erőnléti és kondicionális másodedző. A legfontosabb feladatom az volt, hogy segítsem a vezető erőnléti és kondicionális edző munkáját, mint a Blues farmcsapatainak (Peoria Rivermen és Chicago Wolves) vezető erőnléti edzője, fókuszálva a Blues draftolási tevékenységére.


- Álláspontod szerint reálisan hol a helye a magyar felnőtt válogatottnak a nemzetek rangsorában?

E.L.:
Mostanában nem foglalkozom a nemzeti csapatok rangsorával. A sportemberek minden szinten fejleszteni akarják a teljesítményüket, különösen a NHL-játékosok. A magyar játékosoknak is fejlődni kell, én magam arra törekszem, hogy a legjobbat hozzam ki valamennyi játékosból.


- Meddig szól a szerződésed nálunk?

E.L.:
Ez idő szerint 2018. május végéig dolgozom Magyarországon.


- Mi a véleményed a Debrecenben folyó sportszakmai munkáról?

E.L.:
Biztató dolog, hogy Debrecenben lehetőség nyílik az Off Ice-program fejlesztésére. A létesítmény adott, ami segítheti egy erős program kialakulását. A jelenlegi munka legfontosabb eleme Farkas Zoltán, a klub új erőnléti edzője; aki szenvedélyesen törekszik arra, hogy növelje a játékosok teljesítményét, jó kapcsolatban van a gyerekekkel, akik a jövő emberei Debrecenben. Az Off Ice-program fejlesztéséhez az elkövetkező években olyan pozitiv energiával rendelkező emberekre lesz szükségünk, akik arra ösztönzik a játékosokat, hogy legyenek versenyképesek és kemények a sportban, valamint a magánéletben egyaránt. Erős kapcsolatrendszert akarunk kiépíteni, versenyképessé tenni az Off Ice-programot úgy, hogy egyszerre legyen izgalmas és szórakoztató.


NÉVJEGY
Evan Levy
Született: St. Louis, Missouri - 1986.11.26.
Foglalkozása:  erőnléti mentor edző

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok