A szezon legjobb meccsét játszották a mieink

Akik látták a vendégcsapat érkezését, azok számára már jóval a találkozó kezdete előtt világossá vált: nehéz feladat vár a debreceni juniorokra, - szálfa termetű legények sorjáztak az öltöző felé.

Hokisokról lévén szó, persze egyértelmű volt, hogy a hazai srácok sem adják majd könnyen a bőrüket. A mérkőzés csaknem minden szempontból a várakozásoknak megfelelően alakult: sportszerű, kemény, férfias küzdelmet láthatott a nagyérdemű, olyan összecsapást, amelyik a jégkorong szinte minden szépségét felvonultatta.

A meccs kezdetén rögtön magas fordulatszámra kapcsolt a vendégcsapat. Szerencsére a mieink nem ijedtek meg, erőben és gyorsaságban is felvették a cseh együttes által elénk dobott kesztyűt. A vendégek ugyan többet támadtak, de Nagy Peti kiváló formában védett és a mezőnyben is ígéretes kontrákat vezetett a debreceni alakulat. 07.12-nél Rácz Kristófot kiszórták gáncsolásért, a nézőtéren többen is vitatták a játékvezető ítéletét. Az emberhátrányt sikerrel védekezték ki a mieink. A 14. percben Márton Koppány egészséges lövéssel tesztelte Kolupaev éberségét, majd röviddel később emberfórba kerültünk: Stepanovsky került akadályozásért a büntetőpadra. A hazai játékosok keményen megnyomták az előnyt, jól kevertek, betalálniuk azonban nem sikerült. Nagyszerű harmadot produkált a két együttes, a nézők csak amiatt aggódtak, bírják-e végig a hazaiak a Znojmo által diktált öldöklő iramot!

A 2. harmadban hatalmas tempóban folytatódott és oda-vissza hullámzott a játék. 25.03-nál újra emberelőnybe kerültünk, Peri Martint küldték ki testre ütésért. Az előnyben rohamoztak a mieink; a 6. percben óriási tűzijátékot rendeztek a Znojmo kapuja előtt, a pakk a hálóba került, de a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. Egyre többet támadott a hazai gárda, a bajt a Znojmo vezetőedzője is megérezte; 28.23-nál időt kért. Úgy tűnt, nem is eredmény nélkül: alig több, mint fél perccel később a védekező harmadban szereztek korongot a vendégek, Rudy hajszálpontos indításával Jan Bulin lépett ki és értékesítette a szólót. A bekapott gól megzavarta a mieinket, újra fölénybe került a vendégcsapat. Ebben az periódusban a debreceni gárdát Nagy Péter védései tartották meccsben. Lassacskán magához tért és több veszélyes támadást vezetett a hazai csapat, 36.58-nál mégis az ellenfél talált be ismét. A koreográfia sokban hasonlított az előzőhöz: korongvesztés, Jan Bulin szóló és gól. A játékrész utolsó percében Filep tört be a znojmói kapu elé, de a tömörülő cseh védők tisztáztak előle. A 2. harmad is remek küzdelmet hozott. - Jó nézni ezt a meccset! - vélekedett egy kedves néző a szünetben és igaza volt.

A 3. harmadban tovább folyt a nagy iramú, kemény játék. Eleinte valamivel többet támadtak a mieink, az ellenakciókat Nagy Péter biztos kézzel hárította. 48.10-nél Kiss Tamás elvesztette a sisakját, mivel tovább vitte az akciót, a büntetőpadra került. 50.22-nél újra kiült egy debreceni játékos (túl sokan voltunk a jégen), de jól romboltak a mieink. 53.03-nál váratlanul gólt szereztek a vendégek; Stepanovsky távoli lövése pattant meg Michalek botján. 56.31-nél Jaroslavov „ott felejtette” az ütőjét, - kiállították. A hátrányban jól védekezett a hazai legénység, akiknek gyors ellenakciókra is futotta az erejéből.

Messze a szezon eddigi legjobb meccsét produkálták ezen az estén a debreceni juniorok; egyenlő ellenfelei voltak a jó képességű znojmo-i együttesnek, akik méltó módon képviselték hazájuk patinás hoki-kultúráját. A találkozót a jobb helyzetkihasználás döntötte el a Sasok javára. A nézők értékelték és mindkét csapatnak tapssal köszönték meg az élvezetes játékot, a kemény, férfias küzdelmet. A mieink produkciója egyértelműen biztató a jövőre nézve, a hat harmadon át tartó góltalanság okát kellene mielőbb megtalálni.

Debreceni HK - HC Orli Znojmo 0:3 (0-0, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
Bulin (2) és Michalek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok