A svédek is megérkeztek

Július 30-án, hétfőn este megérkeztek Debrecenbe a junior korosztály trénerei, Jan Bylesjö vezetőedző és másodedzője, Stefan Falk. A svéd edzőpárost az egyesület képviseletében Máthé Csaba sportszakmai igazgató fogadta.

Jan és Stefan programja kedden délelőtt folytatódott a Debreceni Jégcsarnokban, ahol találkoztak Fodor Andrással, a DHK elnökével és a DEAC felnőtt csapatának stábtagjaival is, majd a létesítmény, az öltözők és a szakmai kiszolgáló helyiségek bejárása következett. Ezt követően az U 20-as edzők délutánig egyeztették Máthé Csabával a szezonkezdéssel kapcsolatos legfontosabb elképzeléseket. Eközben arra is szakítottak időt, hogy röviden válaszoljanak honlapunk kérdéseire.

Jan Bylesjö érdeklődésünkre elmondta, hogy az elmúlt években többször járt Debrecenben, de ez az első alkalom, hogy nem távozik pár óra múltán, arra célozva, hogy ezúttal nem az ellenfél edzőjeként érkezett. Véleménye szerint Debrecen remek életteret kínál, a Debreceni HK pedig remek munkahelyet, mivel támogató a környezet a pályán és a pályán kívül egyaránt. Szakmai dolgokról szólva úgy nyilatkozott, hogy kedden délután már edzést tartanak az U 20-as korosztálynak, egyelőre szárazon, augusztus 6-án kezdődnek el a jeges edzések. Elmondta, hogy augusztusra beterveztek néhány felkészülési meccset is, az elsőt augusztus 14-én itthon játsszák az UTE ellen, aztán két Innsbruck elleni, idegenbeli találkozó következik 17-én és 18-án, de szeretne lekötni további edzőmérkőzéseket is.

Július 31-én, kedden 17.00 órakor kezdetét vette az első hivatalos száraz edzés, ezzel a juniorok számára is elindult a 2018-19-es jégkorong szezon.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok