A sors keze: negyedik a serdülő csapat!

Elszántan és az alkalomhoz illő komolysággal készülődött U 16-os együttesünk a serdülő bajnokság 3. helyért folytatott párharc utolsó meccsére. Játékos, edző, szurkoló, mindenki tisztában volt azzal, hogy április 10-én este az összes nyitott kérdés eldől.

Nem csoda hát, hogy az öltöző folyosón is tapintható volt a feszültség. György József edző még tartott egy alapos eligazítást a fiainak, ezután a játékosok és Fortuna istenasszony kezébe került a döntés. A tét nagyságához mérten egészen kiváló, színvonalas csatát vívott egymással a két résztvevő együttes, a szép számú és fantasztikusan szurkoló közönség remek mérkőzést láthatott. A döntés a „szokásoknak megfelelően” az utolsó percekre maradt, ahol egy emberelőnyös helyzet döntött a vendégcsapat javára. A fiainkat nem lehet eléggé megdicsérni, nem csak a kiváló játékért, hanem azért a rendkívüli lelki tartásért is, amivel a történteket elviselték. Következzenek György József edző gondolatai, kommentárjai.

„A kapunkat ezen a találkozón Antek Tamás védte. Már az első harmad második percében hátrányba kerültünk; egy kék vonalról leadott lövés a rövid oldalon betalált a kapunkba. Ennek ellenére végig mi irányítottuk a játékot és megpróbáltuk ledolgozni a semmiből érkezett hátrányt. Ám a korong a kritikus helyzetekben nem úgy pattant, ahogyan szerettük volna.

A második játékrészben egyértelműen domináltunk, többet támadtunk, az ellenfél a tőlük megszokott kontráikra rendezkedett be. A 38. percben Bartók passzát Diószegi értékesítette a botos oldalán, ezzel végre megtört a jég. Nagyon jókor jött a gól, mert a harmad végén egy kicsit megnyugodva tudtunk pihenőre térni.

A harmadik játékrész 2. percében a harmadik sorunk kontrát kapott egy eladott korongból, a lövést Antek hárította, de a kipattanó pontosan az érkező pesterzsébeti játékos ütőjén landolt; ezzel megint ők vezettek. Óriási energiákat mozgósítva, szinte vért izzadva sikerült kiegyenlíteni Bartók révén, aki kicsavart helyzetből talált be az erzsébeti kapuba. A meccs vége előtt hat perccel kaptunk egy kiállítást, amit érzésem szerint nem biztos, hogy be kellett volna fújni egy ilyen téttel rendelkező mérkőzésen. Addig úgy tűnt, hogy elég magas a bírói brigád ingerküszöbe, 53.54-nél viszont megítéltek egy kapustámadást, ami tét nélküli találkozón is erős lett volna. Sajnos már nagyon el voltunk fáradva. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, jöttek a hibák, kétszer a kapuvas is segített, de a harmadik korongot, amit felszabadítás helyett olyan területre lőttünk ki, ahová nem lett volna szabad, kihasználták és ezzel a góllal eldőlt a mérkőzés. Nem adtuk fel, az utolsó másfél percre lehoztam a kapust, 6 az 5 ellen támadtunk, bent tartottuk az ellenfelet a védekező harmadukban, de ekkor jött egy újabb bírói döntés, ami elvette annak lehetőségét is, hogy esélyünk legyen az egyenlítésre. Sándor Bencét állították ki olyan szituációban, amikor én azt hittem, hogy a vendégek közül fognak valakit kiküldeni, mert Bencét támadták hátulról.

Ezen a mérkőzésen is óriásit küzdöttünk, talán ezúttal mozgósítottuk a legnagyobb energiákat. Az egyik szemem sír, mert elveszítettük a találkozót, de a másik nevet, mert ez a kis társaság egy nagyon erős karakterrel rendelkező CSAPATTÁ kovácsolódott. Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, de az utolsó két hétben - hol a válogatott összetartás, hol a CJHL tornán való szereplés miatt - alig tudtunk együtt edzeni. Nem tudtunk felkészülni, nem tudtuk eleget gyakorolni a speciális helyzeteket és fizikailag ki voltunk fáradva: nem is tudom, egyáltalán honnan volt ennyi energiája a srácoknak?! A vereség ellenére úgy gondolom, hogy a párharc tanulságos volt. Nagyon köszönöm a játékosaimnak az egész szezont, a rendszeres edzéslátogatást, a befektetett munkát, az áldozatot, amit a sportért hoztak. Köszönet a szülőknek a támogatásért, az egyesületnek a lehetőségért, hogy részt vehettünk a CJHL tornasorozatában, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. És köszönet jár valamennyi stábtagnak, aki bármilyen módon hozzájárult a csapatunk sikeréhez.”

Debreceni HK –Pesterzsébeti HC 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)
Gólszerzők:
Diószegi és Bartók, illetve Antal N.(2) és Hódi

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok