A pályán nagy különbség mutatkozott

Nehéz találkozók vártak a DHK U 20-as csapatára a hétvégén; augusztus 7-én a tavalyi junior bajnok EC VSV csapatával, míg másnap a HC Hidria Jesenice együttesével csaptak össze, akiket a múlt szezonban éppen a villach-iak ütöttek el a négy közé jutástól.

A villachi mérkőzés a hazai támadók és a vendégvédők nagy harcát hozta. Az EC VSV először a 9. percben talált be, az utolsó másfél perc alatt még háromszor, biztos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. A 2. játékrészben előbb a Villach használt ki egy emberfórt, majd Filep értékesítette Rácz Kristóf passzát; döntetlen állással ért véget ez a játékrész. A 3. harmadban a jóval nagyobb, erősebb játékosokkal felálló hazaiak még négy gólt ütöttek, a 49. percben azonban Ivanov is bevette az EC VEV kapuját.

A Villach tehát nem érdemtelenül tartotta otthon a pontokat, lássuk azonban, hogy a Bylesjö - Falk edzőpáros hogyan látta az eseményeket: „A Villach elleni meccs nagy kihívás volt a mieink számára. A hazaiaknak jó csapata van, a legtöbb játékosuk junior életkorú. A korkülönbség azonnal egyértelművé vált, amint bedobták a korongot; a villachi játékosok nagyobbak, gyorsabbak és erősebbek voltak, mint a mi fiataljaink. Végig nyomtak és büntették a védekező harmadban elkövetett hibáinkat. Annak ellenére, hogy az első harmadban négy gólt kaptunk, nem álltunk le; így sikerült a 2. játékrészt 1-1-re lehozni, bár a Villach ekkor is gólra törően hokizott. Végeredményben 9-2 arányban nyerték a mérkőzést. A legtöbb játékosunk nagyot küzdött ezen a találkozón fizikai és mentális téren egyaránt. Bár nem lehetünk elégedettek, hiszen veszítettünk, úgy véljük, hogy ez fontos élmény volt a csapatunk számára, ami lehetővé teszi, hogy játékosaink mentálisan erősebbé és felkészültebbé váljanak a szezon tovább meccsei során.”

EC VSV-Debreceni HK 9-2 (4-0, 1-1, 4-1)
Gólszerzőink:
Filep és Ivanov

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok