A negyedik hely lett a miénk

A bravúros székesfehérvári győzelem után a 7. mérkőzésért játszott szombat délben a DHK junior csapata. A képlet egyszerűnek tűnt; ha nyerünk, akkor forog tovább a mókuskerék, ha veszítünk, az a szezon végét és a 4. helyet jelenti.

Két, nagyjából egyforma képességű, felkészültségű gárda feszült egymásnak a helyosztó hatodik meccsén; edző, játékos és szurkoló egyaránt tisztában volt azzal, hogy a napi forma, apró mentális különbségek és Fortuna istenasszony szimpátiája fog dönteni.

A várakozásoknak megfelelően oda-vissza hullámzó játékkal indult a mérkőzés; alig 20 másodperccel a kezdés után Kuleshov veszélyeztetett Vincze Péter visszatett korongjából, majd két veszélyes fehérvári helyzetben tisztázott a hazai védelem. Egy perccel utóbb Márton Koppány éles szögből leadott lövését fogta Szeles. 05.50-nél szereztük meg a vezetést: szép kontratámadás végén Kuleshov tálalt a jól érkező Salló elé, a hazai center csúsztatását nem tudta hárítani a Fehérvár hálóőre. Az akadémisták ellenakcióját Györfy tisztázta szép közbenyúlással. A buli után a fehérvári csatárok megszállták a kapunk előtti területet, az üresen maradt Szita 06.05-kor kiegyenlített. A folytatásban nyílt sisakos játék folyt a pályán, a vendégek forgalmat generáltak Nagy Péter ketrece előtt, a zavarosban halászó stílus bizony nem ízlett a mieinknek. 11.06-nál visszaszereztük a vezetést; Kuleshov kerülte meg a fehérvári kaput, a pontos visszapasszt Salló vágta Szeles hálójába. A 13. percben újra Kuleshov kanyarodott fel, keményen meglőtt korongját azonban védte a vendégek kapusa. A harmad hátralévő részében hol egyik, hol másik kapu előtt adódódtak veszélyes szituációk. A fehérváriak többet lőttek kapura, de a mieink dolgozták ki a több minőségi helyzetet.

Rosszul kezdődött a 2. játékrész, 20.22-nél Péter tiszta helyzetből célozhatta meg a kapunkat és nem hibázott. Egy perc múlva Márton Koppány üresben kapta meg a pakkot a fehérvári harmadban, lövése azonban mellé vágódott. 23.10-nél szép támadás végén újra vezetéshez jutottak a mieink; Jancsó Darabost indította, a pontos keresztpasszt Molnár Dávid váltotta gólra. A 6. percben ismét a gólszerzőnk kevergetett, majd Rácz Kristóf lövése pattant ki az akadémisták kapusáról. A harmad közepén növelni tudtuk az előnyünket, 30.11-nél Molnár Dávid alapvonalról küldött lövése beakadt, már két góllal vezettünk! 32.57-nél Rácz Kristóf került a büntetőpadra gáncsolásért, a csapat  kemény munkával védekezte ki a hátrányt, amihez Nagy Péter néhány óriási védéssel járult hozzá. 36.23-nál eladtuk a korongot a védekező harmadban, Vértes Nátán betalált, a mieinken pedig - sajnos, nem először – képzavar lett úrrá. 36.45-nél újabb korongvesztés következett; 2 az 1-re indult el a vendégcsapat és Kiss Patrik góljával ki is egyenlítettek. Kemény munkával felépített előnyt adtunk le egy perc alatt és kizárólag saját magunkat okolhattuk. A gondjainkat alig enyhítette, hogy 38.37-nél a fehérváriak közül Péter és Szabó Bence egyszerre kapott 10-10 perces fegyelmi büntetést sportszerűtlen magatartásért.

A 3. harmad elején veszélyesebben hokiztak a vendégek, a mieink továbbra is zavarodottan játszottak. 43.38-nál mégis a debreceni legénység szerzett vezetést; egy váratlan ellenakció végén Rácz Kristóf verte be Jancsó lepattanóját. A vezetést azonban megint nem tudtuk megtartani, 44.08-nál 2 az 1-re fordultak le a vendégek és Kiss egalizálta az eredményt. 45.49-nél Nagy Ákos és Molnár Dávid szólalkoztak össze, mind a ketten büntetőpadra kerültek. 47.07-nél Szita szállt ki 2 percre palánkra lökésért, az emberfórt azonban nem tudtuk kihasználni. A harmad 10. percében 3 az 1-re támadtak a vendégek, végül Jancsó Dávid tisztázott életveszélyes helyzetben. 51.20-nál Nagy Zalán 2 percet kapott fogásért, a hátrányban nagy nyomás nehezedett a mieinkre. A játékvezetők hosszasan videóztak egy fehérvári helyzetet, majd nem ítéltek gólt. 52.51-nél viszont góllá érett az akadémisták nyomása; Varga belőtt egy kipattanót, a mérkőzés folyamán először vezetett a vendégcsapat. Bőven volt még idő, azonban a lelátóról úgy tűnt: a csapat mentális ereje fogyóban van. A srácok becsülettel mentek előre, de a játékukban már nem volt benne a gól. 58.16-nál Szita még szerzett egy találatot a Fehérvárnak, ezzel végleg eldőlt a 3. hely sorsa. Így a mérkőzés után az akadémisták nyakába kerültek a bronzérmek, melyeket Korcsinszky György, az MJSZ Felügyelő Bizottságának tagja nyújtott át a győzteseknek. A mieink a szezon legeredményesebb játékosa címmel gazdagodtak; a különdíjat Kuleshov Vladislav nyerte el 19 góllal és 13 gólpasszal, de Márton Koppány, Jancsó Dávid, Szokolov Artyom és Salló Barna is az első tíz között végeztek.

A mérkőzésen játékban felülmúltuk az ellenfelünket, a fehérváriak azzal nyertek, hogy hatékonyabban használták ki a mieink hibáit és határozottabbak voltak a kapu előtti összecsapásokban. A debreceni legénység becsülettel küzdött, hajtott, mindenki tudása legjavát nyújtotta, semmi okunk nincs tehát az elkeseredésre. Ha folyamatában szemléljük az eseményeket, akkor részrehajlás nélkül leszögezhetjük: együttesünk ebben a szezonban már méltó ellenfele volt a fehérvári topcsapatnak,-mit nem adtunk volna ezért pár évvel ezelőtt! Köszönjük a helytállást, a sikereket valamennyi játékosnak, György István edzőnek, segítőinek, Korcsinszky Györgynek és Mihail Szokolovnak, de köszönet jár a folyamatos buzdításért a közönségnek is! A bajnokságnak vége, új időszak kezdődik a debreceni juniorok életében. Bízunk abban, hogy ez sem nélkülözi majd a pozitív fejleményeket!

Debreceni HK - Ifj. Ocskay Gábor JA 5-7 (2-1, 2-3, 1-3) - 2-4


Debreceni Hoki Klub U 20 (junior)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok