A juniorokkal rendesen megindult a szekér

U 20-as együttesünk augusztus 14-én az UTE elleni győztes mérkőzéssel indította az éles felkészülést. Két nappal később pedig útra keltek Innsbruckba, ahol újabb két találkozó várt rájuk a HCI TWK Innsbruck juniorjai ellenében.

A Bylesjö-Falk edzőpáros 2 kapust és 13 mezőnyjátékost nevezett az ausztriai meccsekre, velük tartott még a lábadozó Fórián Balázs, aki a találkozók rögzítésében nyújtott segítséget. Az öltöző elfoglalása után a csapat sétát tett Innsbruck belvárosában. A nap további részében előbb közös ebédre, majd egyéni találkozókra került sor a csapattagokkal, ezután pihenés következett.


A péntek esti első találkozón Jan Bylesjö értékelése szerint színvonalas és intenzív játék folyt a pályán. Az első harmadban egyik csapat sem találta a ritmust, miután ráéreztek, attól fogva szervezett játékot produkáltak. Ez a mi oldalunkon a 2. játékrészben kezdődött el és komoly különbséget hozott létre az erőviszonyokban. A vezetőedző elmondta, hogy „a meccsen számos meleg pillanatra került sor, ám ezeket a játékosok lenyűgözően kezelték. Büszke vagyok rájuk” – folytatta – „arra, amilyen fegyelemmel és összpontosítással dolgoztak a mérkőzés során, mind fizikai, mind mentális téren.

A 2. játékrész elején egy szerencsétlen ütközés nyomán elvesztettük Smirnovot, a helyét a védelemben Takács Benedek vette át. Tizenkét mezőnyjátékossal fejeztük be a mérkőzést, mindenki maradéktalanul betartotta a taktikai utasításokat és megmutattuk a csapat igazi karakterét.”

2018. 08.17. 18.20. Innsbruck
U 20 felkészülési mérkőzés 1.
HCI TWK Innnsbruck- Debreceni HK 2-8 (0-2, 2-5, 0-1)
Gólszerzőink:
Filep (3), Papik, Ivanov, Kozma, Rácz és Yakimchuk

Csapatunk összeállítása:
Kapusok: Gönczi, (Belomoev)
Hátvédek: Kriukov, Markov, Nagy Z., Smirnov
Csatárok: Rácz Kr., Kozma, Filep, Yakimchuk, Szigeti, Ivanov, Borbát, Takács, Papik


A szombat délelőtti mérkőzésre 12 mezőnyjátékossal tudtunk felállni. A mieink lassú rajtot vettek és az előző estéhez képest egy teljesen más összeállítású hazai gárdával találták szemben magunkat. Ez a meccs a debreceniek számára elsősorban az előző két találkozón megkezdett fejlesztés fenntartásáról szólt. A 3. harmad végén még 3-3-ra állt az összecsapás, 2.58 perccel a hosszabbítás megkezdése után Ivanov góljával szereztük meg a győzelmet.

2018.08.18 11.40 Innsbruck
U 20 felkészülési mérkőzés 2.
HCI TWK Innnsbruck- Debreceni HK 3 - 4 OT (1-0, 0-2, 2-1, 0-1)
Gólszerzőink:
Yakimchuk, Szigeti, Filep és Ivanov (OT)

Csapatunk összeállítása:
Kapusok: Belomoev (Gönczi)
Hátvédek: Kriukov, Markov, Nagy Z., Takács
Csatárok: Rácz Kr., Kozma, Filep, Yakimchuk, Szigeti, Ivanov, Borbát, Papik

Jan Bylesjö a következőképpen értékelte az innsbrucki dupla mérkőzést: „Ez a hétvége nagyszerű lehetőséget kínált arra, hogy a csapat jégen és jégen kívül egyaránt együtt legyen és lejátsszon két jó mérkőzést. Úgy látjuk, hogy egyre inkább a helyére kerül a játékrendszer és egyre világosabbá válik a koncepció, amelyet követni akarunk a mérkőzéseken. Stefan és én nagy várakozásokkal tekintünk az előszezon vége és az alapszakasz startja felé.Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok