A juniorok mindent vittek a hétvégén

Szeptember 30-án, a budapesti Development Weekend 3. játéknapján U 20-as együttesünk az EAS (Eishockey Akademie Steiermark) ellen lépett a pályára.

A stájeroszági akadémista csapat ezen a hétvégén eleddig mindkét meccsét elveszítette, előbb a MAC verte meg őket, azután a Győri ETO HC. A mieink viszont a találkozó előtt két sikerrel és 12-2-es gólkülönbséggel álltak; győztek, ha nagyon ment a játék (Vienna) és akkor is, amikor kevésbé (Innsbruck).

Az 1. harmadban úgy tűnt, hogy az ellenfél rá akar cáfolni a várakozásokra, többet lőttek kapura, mint a mieink. Az első gólt mégis a debreceniek szerezték meg, 07.51-nél emberhátrányos szituációban Yakimchuk talált be. Az 15. percben Pauschenwein lőtte az EAS egyenlítő találatát, majd két perccel később, emberfórban Rácz Kristóf arcáról pattant be az ellenfél hálójába a korong. A debreceni játékos megsérült, kórházba kellett szállítani.

A 2. harmad elején Kozma passzából Filep növelte az előnyünket, a gól a 23. percben esett. Kevesen hitték volna, hogy ez az állás egyben a végeredményt is jelenti, több gól azonban nem esett a találkozón, bár az ellenfél dolgozott a fordításért,- sikertelenül. A 2. harmadban újabb sajnálatos sérülés történt, Darabos Krisztofernek egy „vakoldali” ütközés nyomán eltört az orrcsontja, ő is kórházi kezelésre szorult.

A mieink elsősorban a védekező munkájuknak köszönhetik a győzelmet, különösen Gönczi Lajosnak, aki a stájerek 32 lövéséből 31-et hárított, ami 96,9 %-os védési hatékonyságot jelent. Osztrák kollégáját a statisztika szerint 23 alkalommal tették próbára a magyar csatárok, de ezekből csak 20 lövést sikerült hatástalanítania.

Természetesen Jan Bylesjö és Stefan Falk is elemezte a mérkőzést: „Ez volt a budapesti Development Weekend harmadik, egyben utolsó mérkőzése. A srácok az előző két találkozóra építettek és jól teljesítettek az EAS ellen. Mind a  három harmadban a védekezést szorgalmaztunk, ugyanakkor számos elsőrangú gólszerzési esélyt is teremtettünk. Jó csapatkaraktert mutattunk, és megőriztük a  a fegyelmet akkor is, amikor eldurvultak a dolgok, betartottuk a játéktervünket és folyamatosan magas színvonalon játszottunk. Sajnos, eközben elveszítettük Rácz Kristófot és Darabos Krisztofert is. A hét elején elkezdjük a felkészülést a következő mérkőzésekre. Összességében elégedett vagyok azzal, hogy 9 ponttal érkezünk haza és számos tapasztalattal, melyeket tovább fogunk fejleszteni. A versenyképességünk valamennyi mérkőzésünkön folyamatosan növekszik.”

[EBYSL 80] Debreceni HK-EAS 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)
Gólszerzők:
Yakimchuk, Rácz és Filep, illetve Pauschenwein

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok