A jobb helyzetkihasználás döntött

A DHK U 20-as csapata november 23-án este a B-csoport listavezetőjével, a Sapientia U 23 együttesével mérkőzött meg a bajnoki pontokért. Az ellenfelet nem ismertük igazán, de az erdélyi hoki erényeinek tudatában kemény küzdelemre lehetett számítani.

A mieink kapuját Gönczi Lajos védte. Az 1. harmad elején leginkább a mezőnyben folyt a játék. 12.34-nél a vendégek szerezték meg a vezetést, a gólt Simon Roland lőtte. A DHK az utolsó percben válaszolt Kozma Ferenc találatával, így harmad döntetlen állással zárult. A mieink veszélyeztetettek többet, 13-8-ra nyerték a kapura lövéseket. A harmadot egy súlyos sérülés árnyékolta be; a Sapientia játékosa, Ilyés Tamás négy fogát veszítette el a küzdelemben, kórházi ellátásra szorult.

A 2. játékrész első és egyetlen góljára majdnem 10 percet kellett várni, 29.55-nél Yakimchuk találatával megszereztük a vezetést. A harmadban feljebb kapcsolt a Sapientia, valamivel többet lőttek kapura, a mieink viszont a két emberelőnyös szituációt hagytak kihasználatlanul.

A 3. harmadban oda-vissza játék folyt a pályán, a periódus elején a hazai csapat, a vége felé egyre inkább a vendégek hokiztak fölényben. A 4. percben Szabó Dániel vonalbíró vérző sérülést szenvedett, percekig állt a mérkőzés. Egyre többet támadott a Sapientia, Gönczi Lajosnak többször is meleg helyzetben kellett tisztáznia. 52.10-nél Nagy Zalánt állították ki, az erdélyi alakulat pedig egyenlített, egy kék vonalról leadott lövés után a kipattanóra Gecse Olivér érkezett pontosan. Nagy csata kezdődött a győztes gólért, bár a vendégek veszélyesebben támadtak, a döntő gólt Kozma átadásából Rácz Kristóf szerezte meg. 59.28-nál Kriukov-ot kiállították, mindkét együttes időt kért, de az eredmény már nem módosult.

A mérkőzést a helyzeteit jobban kihasználó, jobb kapusteljesítményt produkáló hazai gárda nyerte. A Sapientia főként a 3. harmadban többet és veszélyesebben támadott, 23-34-re nyerték a kapura lövéseket, de a pontszerzéshez ez sem volt elég.

A mérkőzés végén Jan Bylesjö és Stefan Falk elemezte a történteket.

„A Sapientia nehéz ellenfél volt ezen a mérkőzésen. Ők lőtték az első gólt, de az 1. harmad végén szereztünk egy nagyon fontos találatot, a második játékrészben pedig átvettük a vezetést. A Sapientia keményen nyomott a 3. harmadban és hét perccel a vége előtt kiegyenlítettek. Küzdöttek a győztes gól megszerzéséért, de néha a védőik is kitámadtak. Ezt a lehetőséget használtuk ki, amikor néhány perccel később Rácz Kristóf megszerezte a győztes gólt. Ezután Gönczi Lajos „becsukta az ajtót”, így végül három fontos pontot szereztünk. A 3. harmad nagyon nehéz volt, de a játékosaink tudták, hogyan lehet a Sapientia csapatát megállítani. A mostani hétvége után a MAC és a Sapientia együttesével azonos pontszámmal állunk, a DVTK 3 ponttal  van mögöttünk, bár ők egy meccsel kevesebbet játszottak.  A jövőben számos izgalmas mérkőzés következik, amelyek meghatározzák a bajnokság végeredményének alakulását.”

Debreceni HK - Sapientia U 23 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Gólszerzők:
Kozma, Yakimchuk és Rácz Kr., illetve Simon és Gecse O.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok