A harmadik helyért fogunk küzdeni

U 18-as csapatunk március 22-én este játszotta le a második elődöntő mérkőzését a MAC együttese ellen.

Az ellenfél előnnyel érkezett, így a mieinknek feltétlenül nyerni kellett ahhoz, hogy a fővárosi csapat ne tudja lezárni a két győztes meccsig tartó párharcot.

Lendületes játékkal indult a találkozó, az első lövés a miénk volt, de utána szólót vitt az ellenfél, Belomoev-nek meleg helyzetben kellett tisztáznia. 02.11-nél emberfórba kerültünk, egy távoli lövés után a MAC kapuvédője a gólvonalról söpörte ki a pakkot. Oda-vissza hullámzott a játék, az 5. percben szerencsénk volt, az ellenfél üres kapus helyzetet hagyott ki. 10.54-nél Takács Benedek elé került egy felpattanó korong, aki közelről betalált az alsó sarokba. Az első harmadban jól dolgozott a hazai együttes, bár az ellenfél többet lőtt kapura, összességében kiegyenlített játék folyt a jégen.

A 2. játékrészt Ivanov korai kiállítása vezette be, ezt ki is használta az ellenfél, Keresztes érkezett üresben egy keresztpasszra és kiegyenlített. 24.06-nál Smirnov indította Ivanov-ot, aki egyedül tört kapura és nem hibázott. A 24. percben Ellerbrockot állították ki, az előnyt pedig villámgyorsan gólra váltotta a vendégcsapat, Csollák kék vonalas lövése akadt be. Ezután a MAC részéről durva szabálytalanság történt a palánk mellett, az ütközés 2+10 percet ért, de a játékvezetők sípja néma maradt… A 27. percben Spakovszkyt viszont kiszórták, majd rövidesen Ivanov is kiült. Az előnyben három MAC-csatár indult meg a kapunk felé, Belomoev azonban óriási bravúrral hárított. Éppen, hogy kiegészült a debreceni együttes, amikor Mayer váratlanul kapura lőtt, a megpattanó korong pedig a hosszú felsőben kötött ki. 35.18-nál Kókai került a büntetőpadra játékkésleltetés miatt, az újabb hátrányt is sikerült azonban kivédekezni. A 38. percben először kerültünk emberfórba a harmad során, ezt kiválóan játszották meg a mieink; egy palánkról visszapattanó koronggal Sándor Bence találta meg Diószegit, aki közelről megszerezte az egyenlítő találatunkat.

A 3. harmad első percében a MAC játékosa látványosan elesett Filep botjában, a nyilvánvaló színészkedés nem ért 2 percet, a debreceni csatár viszont büntetőpadra került… A hátrányból gól nélkül jöttünk ki, de néhány másodperccel később Molnár betalált. 43.28-nál a mieink kerültek emberelőnybe, aztán egy újabb kíméletlen belemenés következett a vendégektől, a sípszó megint elmaradt… A harmad ötödik percében nagy helyzetet hagytunk kihasználatlanul, majd kiegészült és támadott az ellenfél, Belomoev óriási védést mutatott be. 46.35-nél Bogesic ült ki, de a fórt nem tudtuk gólra váltani, sőt 55.01-nél egy kontratámadás végén, a nagy lendülettel érkező Dóczi növelte a MAC előnyét. György József vezetőedző időt kért, ami eredményt is hozott; Bartók átadásából Szabó Kornél talált be. 59.00-nál Belomoev lekorcsolyázott, 59.40-nél azonban Keresztes lövése utat talált az üres kapuba.

A nagy iramú, kemény mérkőzésen szépen helytálltak a mieink a jórészt idősebb játékosokat felvonultató, fizikai fölényben lévő ellenféllel szemben. A MAC ugyan jóval többet lőtt kapura, ám ez a két csapat játékfogása közötti különbségből is fakadt. A debreceni együttes minden tőle telhetőt megtett, emelt fővel, nyugodtan készülődhet a bronzmérkőzésekre. Az ifj. Ocskay Gábor JA és a DVTK Jegesmedvék  párharca dönti majd el, ki lesz a mieink vetélytársa  a helyosztó mérkőzéseken. Gratulálunk a csapat stábjának és a játékosoknak!

GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző vegyes érzelmekkel értékelte a találkozót.

„Az első játékrészben már az elején emberelőnybe kerültünk, de kevés ígéretes helyzetet tudtunk összehozni. A játék képe alapján én két egyforma csapatot láttam a jégen. A 11. percben a harmadik sorunk letámadta az ellenfelet, egy szerencsésen pattanó korong Takács elé került, aki betört vele és a botos alsóba lőtte a pakkot. A második harmadra mintha egy másik bírói négyes érkezett volna a jégre; összesen öt kiállítást kaptunk, a 22. percben az elsőt, amiből kiegyenlített a MAC. Egy jó keresztpasszra későn ért oda a védőnk, Keresztes pedig a rövid felsőbe emelte a korongot. A 24 percben Smirnov futtatta Ivanovot, aki értékesítette a szólót. Ezután megint emberhátrányba kerültünk és egy kékről ellőtt korong a kapunkban kötött ki. Nem sokkal később Spakovszky kapott  kiállítást, majd egy ütközést követően nem volt ítélet, de az ellenfél játékosa addig feküdt a jégen, amíg Ivanovot utólag csak kiállították. Ebből adódott egy rövid kettős hátrányunk is, ezt kivédekeztük, éppúgy, mint a szimpla fórt, de amikor Ivanov már visszatért, egy távoli lövés beakadt a hosszú felsőbe. A harmad végén Kókait állították ki játékkésleltetésért, amit kivédekeztünk, majd megkaptuk ebben a harmadban az első emberelőnyünket. 34 másodperccel a szünet előtt Szabó Kornél távoli lövése után a korong visszapattant a palánkról, Sándor Bence tálalt Diószegi elé, aki közelről nem hibázott. A harmadik harmad elején ismét könnyű síppal állították ki Filepet; sajnos, a játékvezetők ingerküszöbe igen alacsony volt, ha mi ütköztünk és ebben az esetben is könnyen esett el az ellenfél játékosa. Felhívtam erre a bírók figyelmét; azt mondták, hogy a MAC játékosa két percet kap színészkedésért, de megváltoztatták az ítéletüket. Ezt a kisbüntetést is kivédekeztük, de amikor Filep visszatért a büntetőpadról, még mindig nyomás alatt voltunk és a MAC átvette a vezetést. Ezután kaptunk két emberelőnyt, melyeket rendre szépen ki is dolgoztunk, de gólt nem tudtunk szerezni. Az egyik emberelőnyünk alatt Bartókot nagyon keményen leütközték, benne volt a 2+10 perc is, de elmaradt az ítélet. Az 55. percben egy kontrát követően a MAC egy jól eltalált lövése a hosszú felsőbe vágódott. Időt kértem, az 58. percben Szabó Kornél révén sikerült felzárkózni egy gólra, majd 6-5 ellen támadtunk a végén, de egy rossz passzunkat követően üres kapura beállították a végeredményt. Belomoev állt a kapunkban, 46 lövést kapott, nagyon jól fogott, de talán nem ez volt a legjobb mérkőzése. Mi 27 lövést küldtünk a MAC kapujára.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk, egy nagyon erős ellenféllel szemben. Sajnos ezen a meccsen kaptunk két emberhátrányos gólt és két olyat, ami emberhátránynak volt a következménye, a kiegészülés után 10 másodperccel találtak be. Meglőttük a 4 gólt, amit kértem a srácoktól, de nem gondoltam, hogy 5 gólt fogunk kapni (+1 üres kapu). Úgy éreztem, hogy minden kijött az ellenfélnek, hiányérzetem nincs, talán némileg pártatlanabb játékvezetést el tudtam volna képzelni. Nagyon érdekes volt, hogy a MAC minden ítéletet és kapott gólt megreklamálhatott, én egyszer hívtam oda a bírót, amikor nagyon könnyen állította ki Filepet. Azt ígérte, hogy befújják a színészkedést a MAC- játékosnak is, de mégis emberhátrányba kerültünk. Gratulálok a srácoknak, ilyen játékkal, ilyen kemény ellenféltől ki lehet kapni! Nincsen szégyellnivalónk, készülünk a bronzmérkőzésekre.”

Debreceni HK – MAC 4-6 (1-0, 2-3, 1-3)
Gólszerzők:
Takács B., Ivanov, Diószegi és Szabó K., illetve Keresztes(2), Csollák, Mayer,  Molnár B. és Dóczi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok