A Fehérvár nyert, a mieink keményen küzdöttek

November 15-én délután újabb junior mérkőzésre került sor Debrecenben, amelynek pontjai beszámítanak az osztrák junior bajnokságba is.

Az ellenfelünk a Fehérvár AV 19 együttese volt, akik ugyan csak a másodikak úgy a hazai, mint az osztrák pontvadászatban, de az EBYSL B-csoportjában 3 meccsel kevesebbet játszottak, mint a listavezető újpestiek. A fehérvári alakulat mindig komoly játékerőt képvisel, így biztosra vehettük, hogy igen nehéz dolga lesz a mieinknek.

Jól kezdett a debreceni együttes, 01.16-nál Markov kapott pontos átadást Rácz Kristóftól és laposan lőtte be a pakkot vendégek kapujába. Alig négy perccel később a hazai 3. sor akciózott és szép lövéssel fejezték be a támadást. 09.31-nél Szigeti kapott 2 perces kisbüntetést, amelyet sikerrel védekeztek ki a mieink. 12.56-nál egyenlített a vendégcsapat; a jobb oldalon vezettek támadást, az első lövésük még elhalt a blokkban, Dézsi ismétlése azonban beakadt. 13.49-nél Nagy Zalán és Ambrus csatázott egymással, ami a büntetőpadon ért véget. 16.56-nál átvette a vezetést a Fehérvár, a jobb szélen végigvitt támadásból volt kipattanó, ezt közelről Rétfalvi értékesítette. Az utolsó percben Yakimchuk korcsolyázta le a vendégvédőket, egyedül vezette rá a kapusra a pakkot, amikor rávertek a kezére. Ez a büntetőlövés tipikus esete volt, de a fehérváriak megúszták egy kisbüntetéssel…

A 2. harmad első percében Gönczi kapott 2 percet játékkésleltetés miatt, amit ismét sikerült kivédekeznünk. 23.38-nál egy kipattanó korong Roczanovot találta üresen a kapunk előtt és a fehérvári támadó nem hibázott. A 7. percben Filep és Foltin vezetett ígéretes ellenakciót, de túlbonyolították a helyzetet. 28.25-nél Jan Bylesjö időt kért. A harmadból hátralévő időben oda-vissza hullámzott a játék. A 29. percben Búzás gáncsolta Yakimchuk-ot, a 38. percben Dobmayer került kiállításra, de mindkét fórt hárította a fehérvári védelem.

A 3. játékrész elején növelték az előnyüket a vendégek, 41.41-nél a debreceni harmadba belépő Halasi talált be a felső sarokba. Ebben a periódusban is nagy csata zajlott a jégen, a fehérváriak teremtettek több gólhelyzetet, de a mieink is keményen küzdöttek. A 10. percben Yakimchuk előtt nyílott nagy lehetőség, ám a fehérvári hálóőr a helyén volt. Nem sokkal később Kriukov került méretes helyzetbe, de ez is kimaradt. 56.35-nél a középre passzolt korongot Ambrus kapta üresen a debreceni kapu előtt, a fehérvári játékos pedig nem hibázott. A harmadból hátralévő időben az eredmény már nem változott.

Bár a vendégcsapat többet támadott és többet lőtt kapura (28-40), a játék képe kiegyenlítettebb volt, mint azt a gólkülönbség mutatta. A mieink nagy elánnal küzdöttek a náluk erősebb ellenféllel szemben, számos kecsegtető helyzetet teremtettek, ezek azonban kimaradtak.

Jan Bylesjö és Stefan Falk az alábbiak szerint értékelte a találkozót:

„Sokkal jobban játszottunk, mint a legutóbbi mérkőzésünkön, de ma ez sem volt elegendő. A Fehérvár jó csapat, nagy iramot diktáltak az egész meccsen és mi nem tudtuk tartani velük a lépést az első két góljuk után.  Jók dolgoztunk az emberhátrányok kivédekezésében, helyzeteket is teremtettünk, amikor erre lehetőségünk nyílott, de hosszabb lefolyású támadásokra lett volna szükség, több gólhelyzet kialakítására és nagyobb nyomást kellett volna helyezni az ellenfélre. Összességében megtettünk minden tőlünk telhetőt, de az ehhez hasonló találkozók megnyeréséhez eredményesebb támadó játékra, a védekező harmadunkban pedig hibátlan teljesítményre van szükség.”

Debreceni HK - Fehérvár AV 19 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)
Gólszerzők:
Markov, illetve Derzsi, Rétfalvi, Roczanov, Halasi és Ambrus G.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok