A DEAC színeit viseli majd Debrecen felnőtt hokicsapata

Városunk jégkorong sportjának szempontjából kiemelt jelentőségű sajtótájékoztatóra került sor április 24-én délután a DEAC szervezésében.

Az egyetem épületében megtartott tájékoztatón a házigazda, Szilvássy Zoltán rektor társaságában jelen volt Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter, Papp László, Debrecen polgármestere, Bács Zoltán, az egyetem kancellárja és Fodor András, a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője, aki egyben a Debreceni Hoki Klub elnöke.

Szilvássy Zoltán rektor bevezetőjében kifejezte örömét, hogy az egyetemi sportklub új jégkorong szakosztállyal gyarapodott. A Debreceni Egyetem nagyon strukturált ipari kapcsolatrendszerrel rendelkezik, ebben látja a megbízható financiális hátteret az egyetemi klub szakosztályai számára.Kósa Lajos elöljáróban leszögezte, hogy a korcsolyázásnak nagy múltja van Debrecenben, ám ha rajta múlik, akkor nagy jövője is lesz a városban. Elmondta, hogy a Debreceni Egyetem az egyedüli hazánkban, amelyik élvonalbeli versenysport szakosztályt működtet és a kosárlabda után a jégkorong már a második első osztályú szakosztálya lesz.Papp László kiemelte, hogy számos területen gyümölcsöző az együttműködés a város és az egyetem között, ami a gazdasági ügyek mellett a sportéletre is kiterjed. A jégkorong belépésével Debrecen valamennyi látvány-csapatsportban élvonalbeli együttessel rendelkezik. Kialakult egy olyan munkamegosztás, mely szerint a kosárlabdát és a jégkorongot az egyetem viszi, a kézilabdát, a futballt és a vízilabdát pedig a város. A hoki továbbra is számíthat Debrecen támogatására, ami - a költségvetés helyzetétől függően - éves szinten 30 millió forint körüli összeget jelent.Bács Zoltán bejelentette, hogy a stratégiai kérdések egyeztetése céljából koordinációs igazgatótanács létrehozását tervezik. Elmondta, hogy a felnőtt csapat évi büdzséje 200 millió forint összegű, mely öt lábon áll; ezek az egyetem, a város, a szövetség, a klub szponzorai, valamint a nézők, de további szponzorok bevonásával ez az összeg növelhető.Fodor András tájékoztatta a jelenlévőket, hogy ez év januárjában megalakult a DEAC jégkorong szakosztálya, a tagság iránti kérelmüket a sportági szakszövetség elfogadta. Az érdemi előkészítő munka már elkezdődött, kialakult az együttes magja, ami mintegy 15 játékost jelent. A konkrét szerződtetéseket május hónapban tervezik bejelenteni. Egy juniorból felkerülő játékosuk, Salló Barna jelenleg már a Debreceni Egyetem hallgatója, de mások is jelezték, hogy a sportolás mellett szeretnének bekerülni az egyetemre is. Ezért az egyetemmel karöltve olyan ösztöndíj rendszer kidolgozását tervezik, mely által biztosítani lehet a kettős karrier építésének optimális lehetőségeit az élsportolók számára.A sajtótájékoztatón világosan megfogalmazódott, hogy úgy a Debreceni Egyetem, mint Debrecen városa, magáénak érzi a felnőtt jégkorong ügyét a cívisvárosban. Kirajzolódtak a tervek és a zavartalan működés szervezeti modellje, biztosra vehetjük tehát, hogy az élvonalbeli felnőtt hoki hosszabb távon is jó kezekbe került Debrecenben.


Tájékoztatásképpen! A DEAC felnőtt jégkorongcsapata sem szervezetileg, sem a jogutódlás tekintetében nem azonos a korábbi Debreceni Hoki Klubbal. Egy önálló szervezetnek, hazánk legnagyobb egyetemi sportklubjának, a DEAC-nak új, most induló szakosztálya. A debreceni utánpótlás korosztályok viszont továbbra is az anyaegyesület Debreceni Hoki Klub égisze alatt tevékenykednek.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok