A csatát megnyertük, de ez sem volt elég

Ifi csapatunk március 8-án hazai jégen játszotta második rájátszás mérkőzését az UTE ellen.

A párviadal első etapjában a lilák egygólos előnyre tettek szert, így a mieink számára adott volt a feladat; kétgólos, vagy annál nagyobb különbséggel kell nyerni a visszavágót, ami - figyelembe véve a két együttes játékereje között fennálló különbséget – még véletlenül sem látszott lehetetlen feladatnak. A hazai gárdából hiányzott a sérült Nagy Zalán, rajta kívül mindenki a szakvezetés rendelkezésére állt.

Jó iramú, változatos hokival indult a mérkőzés, de gyorsan felülkerekedtek a mieink. Már a második játékpercben üres kapuig játszottunk egy akciót, a hazai csatárok azonban a kapuvasat találták el. A nézők gyorsan megkapták a kárpótlást: 03.06-nál Kozma átadásával Filep iramodott meg és elegánsan bevarrta a pakkot a felső sarokba. Támadásban maradtak a mieink, a vendégek kontrajátékra rendezkedtek be. A találkozó 7. percében nagy védelmi hiba nyomán 2 az 1-re indultak meg, szerencsére mellélőtték a helyzetet. Mintegy 2 perccel később lendületes hazai attak végén Rácz lőtte el a korongot, röviddel utána Filep veszélyeztetett, egyértelmű fölényben játszottunk. 11.16-nál a fővárosi együttesből Bulcsu került a büntetőpadra, az előnyt pedig értékesítették a mieink; 12.56-nál Szabó Kornél kipattanójából Bartók talált be, ezzel összesítésben már nálunk volt az előny. 15.12-nél Filep 2 percet kapott testre ütésért, a fórban pedig támadásba mentek át az újpestiek. A 16. percben egy pontos keresztpassz után küldték kapura a korongot, Gönczinek nagyot kellett védenie. Az utolsó előtti percben Rácz Kristóf kapott egy mérnöki pontosságú indítást, jól is lőtte rá a pakkot, de az elakadt az egyre magabiztosabb vendégkapusban. Az első harmadban a mieink dominálták a játékot, ami a kapura lövések számában (11-5) is megmutatkozott.

A 2. játékrész kezdetén tovább támadott a debreceni gárda, az UTE továbbra is kontratámadásokkal próbálkozott. 25.37-nél a vendégcsapatból Endreit állították ki szabálytalan testjáték miatt. A rákövetkező percben korongot szereztek és megindultak a lilák, úgy tűnt, hogy a védőink nem veszik őket komolyan; Tamási éles lövését Gönczi nem tudta hárítani, 26.00-nál ismét döntetlenre álltunk összesítésben. 30.32-nél következett a hidegzuhany: Horváth használta ki a mieink védelmi hibáját és kiegyenlített. 32.37-nél kaptunk egy újabb emberfórt, de nem sikerült gólra váltani. 36.00-nál fordult a kocka, bottal lökés miatt Csúvár ült ki. A hátrányt sikerült ugyan kivédekezni, de egyre aktívabbá, élesebbé vált az ellenfél. A 2. harmadban nagy lehetőséget szalasztottunk el; bebizonyíthattuk volna az ellenfélnek, hogy nincs több esélye, ehelyett a hibáinkkal felhoztuk őket. Így a játékrész végén ismét jobban álltak az összevetésben.

A 3. harmad elején elsősorban a mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, ami a vendégeknek kedvezett. 44.27-nél emberfórba kerültünk, de nem tudtunk gólt szerezni, sőt a vendégek kétszer vezették rá a kapusunkra a korongot, Gönczi azonban nagy bravúrral és szerencsével hárított! 51.38-nál a lila-fehérektől Birke szállt ki 2+10 percre sportszerűtlen magatartás miatt, a vendégcsapat pedig időt kért. Az előnyben Filep lépett be jól az újpesti harmadba, hatalmas bombáját azonban az egyre magabiztosabb Monostori hárította. A harmad java részében támadtunk, de nem tudtuk áttörni az lilák védőfalán, az idő pedig nekik dolgozott. 53.44-nél a játékvezetők ráfújtak egy technikai kisbüntetést a hazai padra, lélegzethez jutott az ellenfél. 57.08-nál Máthé Csaba időt kért, aztán kényszerből kockáztatott, lehozta Gönczit a kapuból. Elkeseredetten támadott a debreceni együttes, a lilák csak romboltak. 58.19-nél Horváth kapott 2 percet játékkésleltetés miatt, aztán 58.38-nál végre megtört a jég; Kozma passzát Kriukov ütötte be. Több találat már nem fért bele a hátralévő, alig több, mint egy percbe; győztünk, de a meccs végén mégis az UTE ünnepelhetett.

A mieink nagyon nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul. Már az első harmadban világossá tettük, hogy ezen a találkozón mi vagyunk a jobbak, visszavettük a vezetést az összesítésben, aztán jöttek a figyelmetlenségek, melyekből adódóan magunkra húztuk az ellenfelet. Máthé Csaba vezetőedző higgadtan, de nagyon csalódottan értékelte a találkozót. „Az első harmad úgy indult, ahogyan megbeszéltük a meccs előtt. Járt a korong, megteremtettük a helyzeteket, sikerült is két gólt szerezni. Bár egy-két ziccerünk kimaradt, azt éreztem, hogy a mutatott játékot át tudjuk vinni a következő játékrészekre. A folytatásban azonban két figyelmetlenség nyomán egyenlített az ellenfél, ami rányomta a bélyegét az egész 2. harmadra. A 3. harmadra annak tudatában jöttünk ki, hogy két gólra van szükségünk. Csak egyet sikerült megszerezni, az is későn jött, bár az utolsó perceket az UTE harmadában töltöttük. Mindezek ellenére az a véleményem, hogy az első találkozón veszítettük el a párviadalt. Az ifik és a juniorok is úgy bukták el az elődöntőt, hogy a második meccsen lényegesen többet lőttünk kapura, mint az ellenfeleink. Ebből arra lehet következtetni, hogy mindössze egy statisztikai mutatóban kell felülmúlni a vetélytársat, ez pedig a szerzett gólok száma. Most nem sikerült, valószínűleg az 5. helyen zárjuk az U 18-as bajnokságot. Előre tekintünk és folytatjuk a jövő csapatának építését.”

Debreceni HK - UTE 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)
Gólszerzők:
Filep, Bartók és Kriukov, illetve Tamási és Horváth A.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok