A bronzéremért fogunk játszani

Serdülő csapatunk vasárnapi mérkőzésének az volt a tétje, hogy sikerül-e versenyben maradni a döntőbe jutásért folyó küzdelemben, vagy az ellenfelünk, a MAC Budapest lezárja a párharcot.

Mivel köztudott volt, hogy a mieink a rosszabbik forgatókönyv szerint is a bronzéremért játszanak, György József edző nem csupán az aktuális meccset értékelte, hanem a jövőről is beszélt.

„Jól kezdtük az első harmadot; felvettük a ritmust, a vendégcsapat támadásait hárítottuk és sikeresen szerveztük az ellenakciókat. Ezután kétszer is emberhátrányba kerültünk és a második ilyen szituációból egy jól helyezett, kék vonalas lövéssel a MAC megszerezte a vezetést. A harmadot követően joggal éreztem úgy, hogy a találkozón van mit keresnünk, ehhez persze nagyon jó védekezésre és helyzetkihasználásra lesz szükség.

A 2. harmad elején kettős emberfórban is játszhattunk, de rossz döntéseket hoztunk, kapkodtunk, így nem veszélyeztettük komolyan az ellenfél kapuját. A hetedik percben két hibát is összehoztunk a védekezésben (pedig nálunk volt a korong) és ezt büntette a MAC. Lassan, de biztosan ránk erőltették a játékukat, míg mi egyre több hibát követtünk el. Majd egy szimpla emberelőnyt megint úgy játszottunk le, hogy nem tudtunk veszélyesek lenni a kapujukra. Túl hosszú ideig maradt bent az emberelőnyös sorunk és miután az ellenfél kiegészült, megkaptuk a harmadik gólunkat is. Ez megzavarta a csapatot, elkezdtük a játékot bonyolítani, majd egy felelőtlen cselezgetés után korongot veszítettünk, a vendégcsapat pedig újra betalált, ami már lélektanilag is romboló hatású volt. A harmad utolsó percében emberelőnyben játszva, egy kék vonalról elengedett, pontos lövéssel az ellenfelünk már az ötödik gólját szerezte.

Az utolsó játékrészben sikerült egy kicsit élénkíteni a játékunkat, felvettük a kesztyűt a korcsolyázásban, keményen ütköztünk, de megint csak ők értékesítettek egy kipattanót, beállítva ezzel a végeredményt. A kapunkat Antek Tamás védte, 36 lövésből harmincat hárított, remek teljesítményt nyújtott.

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült gólt szereznünk, mert megérdemeltünk volna egy-két találatot. Arra is megvolt a lehetőségünk, hogy kettős emberelőnyben visszajöjjünk a mérkőzésbe, ha ez sikerül, akkor másképpen alakulhattak volna a dolgok. E téren van is némi hiányérzetem, de minden elismerésem az ellenfélé; erősebbek, jobbak voltak, megérdemelten jutottak a döntőbe. Örvendek, hogy a mérkőzés összképe azt mutatta: az elmúlt időszakban sikerült lényegesen közelebb kerülni hozzájuk, úgy a játékban, mint erőnlétileg. Természetesen az a cél, hogy tervszerű munkával a jövőben még inkább  felzárkózzunk.  Ezzel lezártunk egy időszakot, holnaptól gőzerővel készülünk a Pesterzsébet elleni bronzcsatára, ami három győztes meccsig tart.”

Debreceni HK- MAC 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)
Gólszerzők:
Tornyai, Németh A., Kovács, Molnár, Mayer és László

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok