Jól hajráztak a mieink

Szeptember 7-én, csütörtök délután került sor a két szomszédvár – Debrecen és Miskolc – idei első bajnoki összecsapására, ezúttal az ifi korosztályban. Várható volt, hogy a hagyományoknak megfelelően ez a találkozó is kemény, kiélezett küzdelemben dől el.

A hazai csapat kezdett jobban, a 4. percben a vezetést is megszerezték Galajda Zsombor révén. 15.28-nál Rácz Kristóf egyenlített, a Jegesmedvék azonban nem hagyták annyiban a dolgot és Péderi góljával ismét vezettek. Huszonnégy másodperccel később Rácz Kristóf egalizált, így a harmad végén döntetlen állással vonultak pihenőre a küzdő felek.

A 2. játékrészben a miskolciak többet kezdeményeztek, eredményesen hokiztak, Galajda és Demkó találataival 2-0-ra hozták a harmadot.

A 3. harmadban javuló formát mutattak a mieink, fokozatosan jöttek vissza a meccsbe, ami gólokban is megmutatkozott. 49.29-nél Rácz Kristóf már a harmadik találatát jegyezte, rövidesen Filep Zsombor is betalált, két gólos hátrányból hoztuk vissza a mérkőzést.

Nagy izgalmak közepette indult a hosszabbítás, 61.18-nál a mieink kaptak egy technikai kisbüntetést,- túl sok játékosunk volt a jégen. A Jegesmedvék azonban nem tudtak mit kezdeni az emberelőnyükkel, sőt 64.36-nál Varga Tamás gólja a mérkőzés sorsát is eldöntötte a vendégcsapat javára.

Szilágyi Levente vezetőedző így értékelte a mérkőzést: „Az első két harmadban sok hibával játszottunk, sok volt a blokkolt lövésünk, így számos kontrára adtunk lehetőséget az ellenfélnek. A negyedik miskolci gól után kapust cseréltem és a húzás „bejött”: Ambrus Levente bravúrok egész sorát mutatta be! Ezáltal stabilizálódott, új erőre kapott a csapat és a 3. harmadban kiválóan küzdve döntetlen állásra hoztuk a mérkőzést. A jó játék folytatódott a hosszabbításban is, végül Varga Tamás egy szép csel után megszerezte a győztes gólt. Szeretném külön kiemelni Rácz Kristóf teljesítményét, aki mesterhármast jegyzett a találkozón és remekül helytálltak a serdülőből feljátszó fiatalok is.

DVTK Jegesmedvék - Debreceni Hoki Klub 4:5 (2:2, 2:0, 0:2, 0:1)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok