Debreceni hokis az utazó keretben!

Varga Arnold ott lesz a kijevi VB-n!

Tegnapi hír, hogy megvan a magyar felnőtt válogatott végleges kerete a 2017. évi, kijevi Divízió 1/A-csoportos VB-re. A szurkolók körében örök vita tárgya, hogy az éppen adott listán ott vannak-e az elérhető legjobb játékosok, avagy nem, ezen a témán tehát nem érdemes merengeni. Mi hajdúságiak egyébként is elégedetten szemlélhetjük az utazók névsorát; hiszen közöttük van a DHK kőkemény hátvédje, VARGA ARNOLD, aki Vay Ádám nyomdokán haladva a második aktív debreceni játékos, aki felnőtt jégkorong világbajnokságon a pályára lép. Mindez, amellett hogy elsősorban Arnold érdeme és dicsősége, a felnőtt csapatnál folyó szakmai munkát is minősíti, ami tovább melengeti a debreceni szíveket. Kiváló védőjátékosunkat hosszú idő óta első pihenőnapján, a szállodában értük utol.


- Először is gratulálok, mindazok nevében, akik szurkoltak érted! Milyen érzés a csapatban lenni?

V.A.: Remek érzés, nagyon örülök, hogy bekerültem az utazó keretbe. Annál is inkább, mert a folyamat nem egészen úgy indult, ahogyan terveztem. Csalódás volt, hogy „leküldtek” az U 25-ös csapatba, de egy percig sem adtam fel. Hittem abban, hogy ha bizonyítani tudok, azt a válogatott edzői is értékelni fogják és így is történt. Miután lement a két edzőmeccs, szóltak, hogy számítanak rám a felnőttek között. A hírnek nagyon megörültem, még egy jókora plusz lökést adott. Érdemes volt végigküzdeni a kemény edzőtáborozást.

- Szerinted mi volt az a momentum, ami a Te javadra billentette a mérleget?

V.A.: Úgy gondolom, látták rajtam, hogy nem adom fel, hogy minden porcikámmal azon vagyok, hogy bekerüljek a keretbe és maradék nélkül teljesítem az edzői utasításokat. Ezek szerint sikerült…

- Beszéljünk röviden a Szlovénia elleni második felkészülési meccsről! Én úgy érzékeltem, hogy jól harcol és jól is játszik a magyar csapat, mégis vereséget szenvedtünk. Hogy láttad ezt belülről?

V.A.: A játék képe egészen más belülről, mint kívülről nézve. Ez esetben viszont én is úgy vélem, hogy nagyon jól játszottunk, mindent megtettünk, amit az edzők kértek tőlünk. Talán a szokásosnál kicsit visszafogottabbak voltunk, de tudat alatt nyilván mindenkinek a sérülés réme járt a fejében. A csapaton belüli kommunikáció is hatékonyabb lehetett volna. Ha folyamatosan beszélünk egymáshoz, akkor kevesebb az olyan szituáció, amelyből veszélyhelyzet alakul ki, vagy gólt kaphatunk.

- Feltűnő volt az is, hogy néha igencsak nehezen tudtunk korongot szerezni a védekező harmadunkban.

V.A.: Ennek az a tanulsága, hogy egyszerűbben kell játszani, ha baj van, ki kell ütni a korongot a harmadból, fáradtan nem szabad túlvállalni magunkat. Az eredménytől függetlenül azonban szépen helytállt a csapat. Ez egy edzőmeccs volt, ahol lemérhettük, mennyit fejlődtünk a felkészülés kezdete óta fizikálisan, mentálisan és az edzők által elvárt taktikai elemek alkalmazása terén. Most már csak a finomhangolás van hátra. Ma indulunk Kijev-be, ahol ismerkedünk az ottani pályával és lesz még két edzésünk is.

- Az edzői stáb milyen elvárásokat fogalmazott meg a játékoddal kapcsolatosan?

V.A.: 2014-ben játszottam először világbajnokságon Goyang-ban, Dél-Koreában. Akkor fiatal játékosként főleg védekező feladatokat kaptam. Most sokkal szélesebb körűek a rám váró feladatok, például a gyors támadások elindítása, bekapcsolódás a támadásokba és a csatárok támogatása az ellenfél védekező harmadában. Szeretnék alapemberré válni és a lehető legtöbbet segíteni a társaimnak. Az általános elvárások egyébként nem változtak: fel akarunk jutni!

- Elképzelhető, hogy ez nehezebb lesz, mint eddig bármikor, hiszen bivalyerős ellenfelekkel kell megküzdenünk. Szerinted mi lehet az a plusz, amivel a vetélytársak fölé kerekedhetünk?

V.A.: Talán a csapat kohéziója; ugyanis ha mindenki egy emberként, egy célért harcol, akkor nem lehet probléma. Már ha lesz egy pici szerencsénk is, amiért egyébként keményen meg kell majd dolgozni!

- Előérzeted szerint feljutunk?

V.A.: Ahogyan az imént már jeleztem, családdá kell formálódnunk a VB-re, de még így is nagyon nehéz dolgunk lesz. Öt olyan csapat utazik Kijev-be, akik jó eséllyel pályázhatnak a feljutó helyekre. Ebben a csoportban bármi megtörténhet.

- Te milyen helyezéssel lennél elégedett?

V.A.: Csak és kizárólag az első két hely valamelyikével leszek elégedett. Szeretném én is átélni azt a csodálatos érzést, amit a feljutás jelent!


VARGA ARNOLD

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok